La Festa Major s’avança un dia i comença aquest dijous

Les entitats de cultura popular i tradicional protagonitzaran l’acte inaugural, que recupera el pregó

Els gegants i els capgrossos seran presents a la festa inaugural i en diversos actes del programa
Arxiu/Berta Barcons

Tot està a punt perquè comenci la Festa Major de Montcada i Reixac 2024, que s’avança un dia respecte anteriors edicions –anirà del 16 al 20 de juny– i incorpora algunes novetats.

La crida de festa serà aquest dijous a les 18.30 h amb repic de les campanes de l’església de Santa Engràcia, el llançament de 21 morterets i la passada del pregó, amb la participació dels Diables de Can Sant Joan, les Gitanes de La Unió, els Castellers i els Gegants locals, al ritme de la música de la Cobla Ciutat de Granollers, acompanyats de la corporació municipal i la pregonera. La comitiva desfilarà amb el penó de la ciutat –bandera amb l’escut de Montcada brodat– que transportaran representants de l’escola Mitja Costa.

La pregonera, Marta Lluís, té 59 anys i treballa des dels vuitanta al SLC (Foto: Pilar Abián)

Marta Lluís, responsable del Servei Local de Català de Montcada i Reixac, actriu amateur i persona vinculada al teixit cultural del municipi, serà l’encarregada de dir el pregó des del balcó de l’Auditori Municipal (19.30 h), un acte que es recupera després de sis anys sense fer-se. Tot seguit, actuaran els grups de cultura popular i tradicional.

Canvis a l’Espai Poblet

L’Espai Poblet, un dels escenaris centrals de la festa, canvia la distribució de les casetes de les entitats per facilitar el trànsit de persones i l’accés dels serveis d’emergència durant els concerts. El programa de concerts arrencarà aquest divendres amb el cantant català de trap Lildami (23.30 h), un dels reclams juntament amb el grup Nancys Rubias, que actuarà el dissabte a la mateixa hora. Les bandes Big Mouthers, amb covers de rock i pop, i Versión Imposible completen el cartell.

La música local tindrà el seu espai propi en el marc del festival MontcadaSons que, enguany, tindrà dos escenaris: l’Espai Poblet, on actuaran Simm, Desenfreno, Answer i Kilian Noise and Friends of Dark; i el Parc Antiga Cerveseria, amb els músics Andrea Díaz i Abraham Lojo.

Una altra novetat és la recuperació del Ball per a la Gent Gran de Festa Major, el 17 de maig a l’escola Reixac, amb l’orquestra Xarop de Nit. L’Orquestra Maravella no faltarà a la seva cita anual i oferirà el concert el dia 18, al Teatre Municipal. La cloenda musical la posarà el muntatge Back to Amy, amb Monique Makon i l’Original Jazz Orquestra, amb un tribut a Amy Winehouse. Serà el dia 20, a la plaça de l’Església.

Pirotècnia sense foc

La situació de sequera i l’elevat risc d’incendi han obligat l’Ajuntament a substituir el tradicional castell de focs artificials per un espectacle de llum i música que només serà visible des del recinte de l’Espai Poblet. La programació completa es pot consultar al www.montcada.cat.

Deixa un comentari