La filòloga Míriam Gázquez presenta un llibre sobre Juan Ramon Masoliver

L’acte l’organitza l’ACM a Les Claus de Sant Pere, un restaurant de la carretera de Vallençana

Juan Ramon Masoliver, en l'última etapa de la seva vida
Arxiu/Cosme Oriol

L’Associació Cultural Montcada organitza aquest dijous la presentació del llibre Juan Ramon Masoliver – Edición y cultura en la Barcelona de postguerra a càrrec de l’autora, Míriam Gázquez Cano, doctora en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona i professora de la UNED. L’acte tindrà lloc al restaurant Les claus de Sant Pere (carretera de Badalona, km 7,2) a les 18.30 h i cal inscripció prèvia.

Masoliver (1910-1997) és una figura cabdal de la cultura catalana de postguerra, que passava llargues temporades a la finca que tenia a la Vallençana. A més d’editor, crític i traductor, va fundar el Premi Nadal i el Premi de la Crítica. L’escriptor també va estar vinculat com a periodista a La Vanguardia  i  Heraldo d’Aragó i corresponsal d’aquests diaris a Itàlia i l’Orient Mitjà.

Per elaborar aquesta obra, la professora i assagista va tenir accés als arxius personals de l’erudit i a la seva gran biblioteca, mitjançant la seva vídua, Emilia de la Vega, i va aconseguir que la Biblioteca de Catalunya es fes càrrec del llegat de l’editor.

Seccions:

Deixa un comentari