La nena montcadenca Yaiza Grajales protagonitza un curtmetratge que participa al festival de Sitges

‘The Other Side’ concursa en la secció de films gravats amb dispositius mòbils

Una imatge del curtmetratge en què apareix Yaiza Grajales, mig amagada darrera un coixí
VP
Un frame del film 'The Other Side', amb Yaiza Grajales amagada darrera un coixí

La nena montcadenca Yaiza Grajales, de 7 anys, protagonitza el curtmetratge de terror ‘The other side’, que es presenta diumenge 13 d’octubre a la secció Phonetastic del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. En aquest apartat, de nova creació, concursen treballs gravats amb dispositius mòbils, ja sigui smartphones o tauletes. El film l’ha dirigit el cineasta Conrad Mess a partir d’una història de Marina Gómez, amiga de Sheila Rodríguez, mare de la nena, a qui li va proposar que la seva filla interpretés un dels papers infantils. “El projecte va néixer com una cosa entre amics i, ara, estem a punt d’estrenar a Sitges”, ha dit il·lusionada Rodríguez, coneguda a Montcada per la seva faceta com a cantant.

‘The Other Side’ ha estat rodat íntegrament en croma amb un iPhone 5 i els seus escenaris s’han generat en tres dimensions per ordinador. La jove actriu, alumna de l’escola Reixac, està acompanyada pels actors televisius Cristina Castaño i Pedro Pablo Isla.  “L’ambientació és victoriana, però l’estètica recorda el còmic”, ha explicat Rodríguez, que no pot desvetllar més detalls del film fins que es presenti. El curtmetratge de Mess competirà amb més d’una vintena de propostes que es projectaran diumenge a la sala Brigadoon (21h), on acudiran amics i familiars de l’actriu. El veredicte i el lliurament de premis tindran lloc el 19 d’octubre.

Per a Yaiza Grajales aquesta és la seva segona incursió en el cinema com actriu. La seva primera participació en una pel·lícula va ser a l’edat de 5 anys en un curtmetratge fet per estudiants de l’Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i titulat ‘Hope’, que es pot veure al canal Youtube.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari