La Pegatina, plat fort del programa que arrenca avui

El concert tindrà lloc a l’escenari de l’Espai Poblet

Un dels concerts de La Pegatina de la seva nova gira, fet a la sala Jimmy Jazz de Vitòria

“Teníem moltes ganes de tocar a la Festa Major de Montcada després de fer-ho per primera vegada al 2004 com a teloners del grup Dover”. Així ha valorat Rubén Sierra, líder de La Pegatina, el seu retorn als escenaris del municipi en la cita més festiva de l’any. La banda de rumba mestissa oferirà un show de gairebé dues hores amb temes del seu tercer àlbum ‘Xapömelon’ i dels dos anteriors –‘Al carrer’ i ‘Via Mandarina’. Sierra ha anunciat la presència sorpresa d’alguns col·laboradors especials durant el concert, que obre la programació de l’Espai Poblet aquesta nit (0h). Aquest indret acollirà la zona de casetes amb ambientació musical, que oferirà servei de bar durant les quatre nits de la festa. La convocatòria per adjudicar les carpes, que s’ha fet des de l’Ajuntament,  ha atret 11 entitats –exemptes de cost– i 3 particulars –que han de pagar 500 euros de llicència.   

El programa arrencarà aquesta tarda al carrer Major amb el pregó de festa, que anirà a càrrec del pallasso Pep Callau i Els Pepsicolen (18.30h). Si plou, l’acte es farà a l’Auditori Municipal. Entre les novetats, destaquen la Nit Revival, el diumenge a l’Espai Poblet (23.30h), amb The Beaties Band, que rememorarà els èxits de bandes històriques del pop rock com The Beatles, la Creedence o Queen, entre d’altres. El públic infantil podrà gaudir del concert del grup Macedònia (dissabte, a les 19h) i una festa de l’aigua, amb inflables i escuma final (dilluns, a les 11h) a l’Espai Poblet. Entre les activitats tradicio­nals no faltaran les havaneres, les sardanes, la cercavila de gegants, el correfoc, la sardinada i l’arrossada populars i  les puntaires.

El Mercat Medieval torna a ser una de les grans apostes per dinamitzar el carrer Major durant els dos últims dies de la festa (12 i 13 de juny). La fira arrencarà el 12 de juny amb una cercavila i el pregó inaugural ‘Dansa que dansa’, que es repetirà el 13 (11.30h). A més de les parades de dolços, embotits, pa i rebosteria, bijuteria i productes naturals, la Fira comptarà amb una gran oferta d’entreteniment per al públic familiar. Durant els dos dies els més petits podran entrenar en una Escola de Cavallers. A l’espai Drakònia es fa­ran exhibicions­ de lluites medievals i demostracions d’oficis tradicio­nals, com els de forner, cisteller, vidrer i terrissaire. Els infants tam­bé podran prendre part en tallers de tintat de làmines i de paper artesà. Diversos personatges aniran recorrent la fira fent animació itinerant com el Follet Krakfort, l’Home Arbre, el Músi­cò­leg i Etzzio el Mag, amb un espectacle de màgia mística, que farà levitar objectes del públic.

Segons la regidora de Cultura en funcions, Amèlia Morral (CiU), “se segueix la mateixa línia que l’any passat, així ho marca el context de contenció, amb una oferta variada adreçada a tots els públics”. L’alcaldessa en funcions, M. Elena Pérez (PSC), ha fet una crida a la participació de la gent a la festa “perquè és una excusa magnífica per gaudir amb la família i els amics d’uns dies especials i alhora fer poble”.

La Fira d’atraccions se situarà al polígon de La Granja. Com cada any l’Ajuntament posarà a disposició dels ciutadans un trenet gratuït que sortirà de la Rambla dels Països Catalans els dies 11, 12 i 13 de juny de les 18h a les 23.30 o 24h, en funció de les necessitats

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari