La pirotècnia Tomás guanya el premi de Concurs de focs artificials amb un muntatge novedós

L’Ajuntament s’està replantejant canviar la fórmula de votació popular

La pirotècnia Tomás, de Benicarló (Castelló), ha guanyat el premi del setè Concurs Nacional de focs artificials de Montcada i Reixac, valorat en 7.000 euros. El certamen és un dels plats forts de la Festa Major del municipi –que aquest any ha tingut lloc de l’1 al 4 de juny– i és una referència per a moltes poblacions de la comarca, ja que Montcada i Reixac és un dels pocs municipis del Vallès que ofereix un certamen de focs artificials, molt habituals a poblacions de costa de Girona i Tarragona. El veredicte tenia en compte, en un 60%, els vots del jurat tècnic, format per autoritats i presidit per l’alcalde. El 40% restant pertanyia a les votacions populars expressades pels ciutadans i dipositades en una urna que va estar instal·lada durant unes setmanes a l’Auditori.

Durant els dies de Festa Major, cada nit s’ofereix un espectacle de focs i colors al riu Besòs i cada dia hi participa una pirotècnia. La guanyadora, l’empresa Tomàs, de Castelló, va actuar l’últim dia. Les altres tres pirotècnies participants han estat la valenciana Ricardo Caballer, l’asturiana Pablo, de Cangas del Narcea i la pirotècnia Zaragozana.

José Antonio Gregori, l’administrador de la pirotècnia Tomàs, va rebre ahir el premi de mans del primer tinent d’alcalde, Joan Maresma (CiU), i la regidora de Cultura, Amèlia Morral (CiU). Gregori ha explicat que els seus focs potser han guanyat per oferir un espectacle novedós en el que “és més important l’impacte i la introducció d’elements diferents que no tant quanta pólvora cremes”. El certamen de focs és un dels actes més participatius de la Festa Major, prova d’això són el miler de vots que han efectuat els montcadencs. Morral s’ha mostrat molt satisfeta per participació, però creu que s’han d’introduir canvis en el sistema de vots. Una possibilitat que s’ha plantejat és votar a través de missatges de mòbil.

La pirotècnia Tomàs és la més jove de les quatre que s’han presentat a aquest any al concurs de focs artificials de Montcada. L’empresa es va fundar al 1994 i aquest mateix any va ser l’encarregada de fer l’espectacle pirotècnic per a la “cremá” de la falla l’Embut de Benicarló. L’any 2006 va aconseguir el tercer premi del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava i un any abans, al 2005, va obtenir el primer premi del segon certamen de Mascletás de Vila-Real.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari