La pluja respecta la Fira de Sant Jordi, que registra força afluència de públic

Més de 500 escolars han participat a les activitats de promoció de la lectura organitzades a la plaça de l’Església aquest matí

Finalment, l’amenaça de pluja no es va complir i la Fira de Sant Jordi es va desenvolupar amb normalitat i amb força afluència de públic, especialment a les primeres hores del matí –gràcies a la presència de les escoles– i a mitja tarda, quan va acudir el públic general. Només va caure un petit ruixat al voltant de les 13.30 h, que va obligar a recollir els materials de les parades fins que va deixar de ploure poca estona més tard.

Enguany, la Fira va comptar amb la participació d’una quarantena de parades, entre entitats, comerços i partits polítics. Entre les associacions, hi havia les AFAs de l’escola Reixac, l’IE Mas Rampinyo i l’INS Montserrat Miró, a més de les escoles Font Freda i Ginesta. Dos nous col·lectius s’han estrenat enguany a la Fira: Suma’t, constituïda per famílies amb infants TEA, i l’Associació Inhalha, dedicada al creixement personal. La fundadora d’aquesta última, Verónica Calatayud, va presentar el seu primer llibre ‘El despertar mágico de tu conciencia’ (Círculo Rojo). Una altra autora, Bea Fernández, veïna de la Font Pudenta, va firmar exemplars de la novel·la ‘La vida de Eva’, que va publicar el 2021.

No van faltar a la cita entitats com Vestits Vermells, la Favmir i la Taula per la Salut, l’Associació Cultural Montcada –amb la seva revista ‘Quaderns’–, Montcada Solidària, l’AE El Turó, Sin Teta Hay Paraíso, l’AECC i l’Associació de Puntaires de Terra Nostra.

Èxit de les activitats infantils

Al matí, la plaça de l’església va centralitzar les activitats adreçades a l’alumnat de les escoles, des dels 3 fins als 12 anys. Mig miler d’infants van participar en els diferents tallers de creació, experimentació i joc organitzats pel departament d’Educació i les biblioteques locals, en el marc del programa del Pla Educatiu d’Entorn. Un cavaller amb el seu drac va amenitzar la fira durant les hores centrals de la tarda, que va tenir com a colofó una ballada de sardanes a la plaça de l’Església amb la cobla La Nova Vallès.

Amb motiu de la Diada, la balconada de la Casa de la Vila es va guarnir amb roses de paper elaborades per alumnes de les escoles Reixac, El Turó, Elvira Cuyàs, Mitja Costa, Mas Rampinyo i Fedac, una acció que va coordinar la Fampa. Una altra novetat va ser la penjada de garlandes amb la senyera durant tot el recorregut de la Fira.

La Veu, fent el programa en directe sobre la Fira de Sant Jordi (Toni Sánchez)

La Veu va fer un programa audiovisual en directe de 12 a 13 h per copsar l’ambient de la Fira, aprofitant que les noves instal·lacions estan al carrer Major.

Deixa un comentari