La presentació de la revista Monte Catano obre la programació d’aquest any al Museu Municipal

Tindrà lloc aquest divendres a la Casa de la Vila (19h)

La revista Monte Catano inclou a l'últim número un article sobre el poblat ibèric Les Maleses
José Cubero/Ridertoons

La programació d’activitats que coordina el Museu Municipal del primer semestre del 2023 es posa en marxa aquest divendres (19h) amb la presentació a la Casa de la Vila del nou número de la revista Monte Catano que edita el Museu. El programa d’aquest primer semestre de l’any incorpora algunes novetats com l’obertura de nous espais de la Casa de les Aigües. A partir d’aquest any, els visitants d’aquesta edifici podran accedir a les sales de màquines i de calderes. Amb aquest nou itinerari, es podrà veure de ben a prop les màquines de vapor originals que es feien servir per l’extracció de l’aigua i que constitueixen una veritable joia del patrimoni industrial català. La regidora de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament, Maria Rosa Borràs, ha destacat que aquesta programació s’ha dissenyat amb l’objectiu “d’oferir a la ciutadania una oferta museística més amplia amb noves iniciatives on la Casa de les Aigües assoleix el protagonisme que es mereix”.

Oferim a la ciutadania una oferta museística més amplia amb noves iniciatives on la Casa de les Aigües assoleix el protagonisme que es mereix

M. Rosa Borràs, regidora de Cultura i Patrimoni

D’altra banda, s’afegeix un nou itinerari amb el títol ‘Viure a Montcada. Un passeig per la història de la ciutat’ que farà un recorregut per diferents edificis que servirà per descobrir les històries que hi ha al darrere dels principals exemples del patrimoni arquitectònic local per així poder entendre millor les múltiples transformacions viscudes per la ciutat. Aquest nou recorregut s’estrenarà el 15 d’abril amb sortida, a partir de les 10h, des de La Unió de Mas Rampinyo. La passejada tindrà una durada de 3 hores amb un preu de 3 euros i es tornarà a repetir el 17 de juny.

Activitats a la Casa de les Aigües

El programa a la Casa de les Aigües arrenca el 4 de febrer, amb les portes obertes gratuïtes al recinte, que es faran fins al 18 de juny cada dissabte i diumenge de 10 a 14h, a excepció dels dies 8, 9, 29 i 30 d’abril que estarà tancada. Les visites guiades gratuïtes, amb una durada de 45 minuts i a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, es faran el 5 de març i el 7 de maig. 

Les visites teatralitzades a la Casa de les Aigües, amb el nom Els pous de Montcada, es posaran en marxa el 19 de març (12h), duraran una hora i el preu serà de 3 euros. L’altra cita d’aquest proposta serà el 22 d’abril. D’altra banda, la visita guiada Els secrets de la Casa de les Aigües, d’una hora i mitja de durada i al preu de 2 euros, es faran el 5 de febrer i el 2 d’abril (12h).

El 19 de febrer hi haurà a la Casa de les Aigües l’activitat familiar Contes d’aigua (11h), per a infants de 3 a 8 anys, amb una durada d’una hora i amb un preu de 2 euros per als adults. Aquesta proposta es tornarà a repetir el 16 d’abril i el 18 de juny. El 14 de maig, hi haurà una nova sessió d’aquesta activitat familiar amb algunes novetats. Començarà a les 12h i serà gratuïta ja que s’emmarcarà en el cicle ‘Activitats als parcs, platges i rius metropolitans’, a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els itineraris a peu pel Rec Comtal –amb sortida des de la Casa de la Mina– començaran el 25 de març (10 h) amb una durada de 3 hores i un preu de 3 euros. L’altra sessió de la temporada serà el 27 de maig.

Del 5 de març al 4 de juny, cada diumenge d’obertura de la Casa de les Aigües estarà en marxa la jugatecambiental del Parc de les Aigües, un espai familiar de joc i d’experimentació per a l’educació ambiental. L’activitat, promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, inclou cada setmana un taller vinculat al respecte del medi ambient, la sostenibilitat, el reciclatge i el coneixement de l’entorn natural.

Propostes en altres espais

Cada segon diumenge de mes, el Museu Municipal oferirà una visita guiada gratuïta d’una hora per veure, a partir de les 11h, les seves col·leccions, ubicades a la Casa de la Vila Les cites d’aquest semestre són els dies 12 de febrer, 12 de març, i l’11 de juny.

La Ruta de les esglésies amagades, amb visita guiada gratuïta i portes obertes a l’església de Sant Pere de Reixac, es farà cada quart diumenge de mes, de 10 a 12 h, i les cites del primer semestre de l’any són els dies 26 de març, 23 d’abril, 28 de maig i 25 de juny.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari