La primera exposició de la Fundació Joan Capella es dedica al dibuix

Fins al 16 de maig, l’Auditori acull una mostra amb 50 obres de l’artista

La programació de Sant Jordi a Montcada s’ha inaugurat aquest any amb un esdeveniment cultural històric: la primera exposició pública d’una part de l’obra que Joan Capella va cedir a l’Ajuntament l’any 2002, tres anys abans de la seva mort, ocorreguda l’octubre del 2005. L’acte inaugural va tenir lloc ahir la tarda a l’Auditori. La mostra, titulada El dibuix i Joan Capella, està formada per 50 dibuixos que comprenen gairebé mig segle de creació i una variada mostra de models temàtics: retrats, autoretrats, natures mortes, figures animals, interiors, marines i paisatges. Prop d’un centenar de persones va acudir a la inauguració oficial amb la presència d’autoritats, crítics d’art, familiars i amics i coneguts de l’artista.

L’acte, presidit per l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), i presentat per la Regidora de Cultura, Amèlia Morral (CiU), va comptar amb la presència dels autors de quatre articles que acompanyen la mostra: Ramon Casalé, Josep M.Cadena, Conxita Oliver i José Corredor-Matheos –comissari de l’exposició. Cadascun d’ells va parlar sobre el dibuix des de diferents perspectives i sobre el dibuix en l’obra de Joan Capella. Morral va felicitar la tasca feta per la Fundació Capella, que dirigeix l’amic i biògraf del pintor, Jorge Gómez, i va destacar que aquesta exposició tindrà un carácter itinerant. Per la seva banda, Gómez va fer un emocionant record de l’artista i va explicar que el pintor volia que seva Fundació fos “viva i dedicada a la promoció de la cultura i dels artistes locals”.

Ramon Casalé va destacar la importància del dibuix en l’obra de tot bon artista ja que tant els pintors, com els escultors i els arquitectes “han de tenir el dibuix com a base de les seves creacions” José Corredor-Matheos, va parlar sobre el valor del dibuix per entendre l’obra d’un artista i va destacar el doble interès que té l’exposició de Joan Capella, “d’una banda com una oportunitat única de conèixer la seva faceta de dibuixant i de l’altra, per ser la primera mostra que organitza la fundació”. L’acte va cloure amb la intervenció de l’alcalde, que va reiterar el compromís de l’Ajuntament de divulgar l’obra de Joan Capella des de la nova biblioteca, que tindrà dues sales d’exposicions on es mostrarà l’obra de l’artista.

Amb motiu de l’exposició, que es podrà visitar fins al 16 de maig a l’Auditori, la Fundació Joan Capella ha editat un llibre-catàleg que reprodueix els dibuixos de la mostra i inclou quatre articles relacionats amb el dibuix i l’obra del pintor montcadenc. La publicació es pot adquirir a l’Auditori al preu de 10 euros.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari