La primera Rua en pandèmia tindrà només quatre comparses

La incertesa sobre l’evolució del virus i les restriccions han dissuadit la majoria de grups de participar a la desfilada

L’associació Endansa, a la Rua 2020, celebrada pocs dies abans que el Govern declarés l’estat d’emergència a causa de la pandèmia mundial
Arxiu/Laura Grau

La Rua de Carnaval es farà el 26 de febrer, però amb una participació menor que en anteriors edicions. Només s’hi han inscrit quatre grups locals: l’Associació Endansa, Thirteen Gold, l’Agrupament Escolta El Turó i l’AMPA de l’escola Reixac. La resta, una desena, han decidit no participar-hi davant la incertesa sobre l’evolució de la pandèmia, tenint en compte que els preparatius d’una comparsa han de començar amb molta antel·lació. “Ens sap greu que hi hagin renunciat tants grups, però entenem que en el context actual no era fàcil prendre una decisió”, ha dit la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs (ERC), qui ha anunciat que s’ampliarà el termini perquè es puguin apuntar a la Rua comparses de fora del municipi.


“Ens sap greu que hi hagin renunciat tants grups, però entenem que en el context actual no era fàcil prendre una decisió”, ha dit la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs.


“Hi havia ganes i il·lusió, però els riscos eren massa alts”, explica Jon Martín, del Jym’s, qui confia tornar a desfilar l’any vinent amb energies renovades. Pilar Romero, de l’April, també creu que era difícil assumir tanta incertesa: “Suposava fer un gran esforç, tant de temps com de diners, sense tenir la seguretat que es pogués fer”. L’associació Grisdance també estava animada inicialment, però s’ho va repensar, tal com els ha passat a molts grups. “De ganes en teníem però, finalment, la situació es va complicar”, explica el director, Pol Quintana.

Una de les que va decidir arriscar-se és l’associació Endansa, que participa a la Rua des de fa 20 anys. Reconeix que ha estat una decisió difícil, però encertada. “Pensem que la vida i la cultura han de continuar malgrat la pandèmia i que, si passés res, sempre podem guardar les disfresses per a l’any vinent”, ha dit Eva Nieto, qui ha anunciat que participarà a rues d'altres poblacions, com Sabadell i Granollers. A petició dels grups participants, l’Ajuntament està valorant escurçar el recorregut de la Rua –que surti del carrer Bifurcació, però no recorri el barri per dins– i acabar-la a la rambla dels Països Catalans, ja que tampoc hi haurà Sambòdrom. Les autoritats lliuraran els trofeus a les comparses participants al seu pas per la plaça de l’Església.


El Rei del Carnaval i la seva cort no faltaran enguany a la seva cita inaugural –suspesa l’any passat per la pandèmia– i donarà el tret de sortida de la festa el 24 de febrer.


El Rei del Carnaval i la seva cort –interpretats per actors i actrius de l’Aula de Teatre de Montcada–no faltaran enguany a la seva cita inaugural –suspesa l’any passat per la pandèmia– i donarà el tret de sortida de la festa el 24 de febrer. La tradicional cercavila des de l’estació de Montcada-Manresa s’ha anul·lat, però es mantindrà l’espectacle infantil a la plaça de l’Església amb la companyia Pentina El Gat (18h). El diumenge 27 es farà el judici i comiat del Carnestoltes al mateix escenari (12h). Segons la normativa, el públic no podrà ballar i haurà d’estar assegut. Tampoc es podrà gaudir de la típica coca de llardons perquè menjar al carrer encara no està permès. Sí es manté el concurs de sardines amb material reciclat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari