La Rua de Carnaval recupera la seva esplendor

La desfilada reuneix 1.300 persones repartides en una quinzena de comparses, quatre de les quals han fet el seu debut

Comparsa 'Up!' de l'AE El Turó
Krnival Queens, la comparsa de Cirqs Krnival amb motiu del 10è aniversari
'Niu de dracs', de l'AFA Elvira Cuyàs
'Mar de Nereides', de la comparsa Endansa
'Bee Fedac', de la comparsa de l'AFA Fedac Montcada
Tribu Tutu Orisun, de l'AFA Font Freda
Comparsa del 10è aniversari de La Gralla
Imatge de la Rua de l'any passat
Las majorettes de Can Sant Joan, de No somos nadie
'Sweetland', de l'AMPA Reixac
The Golden Far West, de La Salle Connecta
Terra Nostra Queens, amb la disfressa Terra Nostra Khan
'Gargantua', de Thirteen Gold
L'AFA El Viver va homenatjar el circ

La Rua de Carnaval de Montcada ha tornat a ser la que era, després de dues anteriors edicions afectades per les restriccions de la pandèmia. Les comparses, tant les noves com les de sempre, han omplert els carrers de color, ritme i imaginació, amb disfresses de gran vistositat. Entre les estrenes destaca la comparsa de l’AFA de l’escola Fedac, la més nombrosa amb 181 participants, dedicada al món de les abelles. L’AFA Elvira Cuyàs, que també ha fet el seu debut, s’ha decantat per la figura mitològica dels dracs, mentre que la del Font Freda, ha apostat per evocar una tribu ancestral. El grup Flow 2k MiR s’ha estrenat amb un homenatge a les àguiles com a missatgeres espirituals.

L’AFA de l’escola El Viver ha homenatjat el món del circ, mentre que la de l’AMPA Reixac, amb el títol ‘Sweetland’, ha recreat el país de les llaminadures. Per la seva banda, la comparsa La Salle Connect@ s’ha inspirat en el far west americà.

Les comparses vinculades a escoles de dansa, amb potents coreografies, han optat per diferents temàtiques. La de Grisdance ha recreat l’estètica del musical ‘La botiga dels horrors’, amb plantes carnívores i cançons en directe a càrrec de professors de l’acadèmia. Endansa ha apostat per un personatge femení de la mitologia clàssica, les Nereides o nimfes del mar Mediterrani, mentre que Cirqs Dance Studio ha celebrat el desè aniversari amb la creació ‘Carnival Queens’. La comparsa Thirteen Gold, amb el títol ‘Gargantua’, ha triat una estètica tribal inspirada en els goril·les.

Dues de les comparses més divertides han estat la de Terra Nostra Queens, que ha recreat els seients de l’atracció Dragon Khan de Port Aventura, i la de No Somos Nadie, que ha disfressat nois i noies de majorettes. Els monitors i els infants i joves de l’AE El Turó s’han disfressat de personatges del film d’animació ‘Up!’ i La Gralla ha celebrat el seu desè aniversari amb una creació inspirada en les aus del paradís.

El recorregut de la Rua ha transcorregut amb normalitat, des de Can Sant Joan fins al Camí de la Font Freda, on els grups han fet els balls de lluïment davant de prop de dues mil persones.

Seccions:

Deixa un comentari