La Unió de Mas Rampinyo presenta la nova gegantona amb motiu de la Festa Major

El programa d’activitats s’allargarà fins a l’1 de maig

La nova gegantona, ballant a la sala d'actes en el seu debut
Fotos: Berta Barcons
Maria Rosa Borràs, pregonera, amb el president de La Unió, Francisco Aguado
Mercè Escursell, Ton Escrigas, Montse Sunyer i Mariluz Sánchez, autors de la gegantona, amb Paco Aguado
Reconeixement a la comissió de festes, majoritàriament femenina
La sala d'actes de La Unió lluïa així de plena
Mostra gastronòmica a la pista de l'escola Elvira Cuyàs
Ballada de sardanes
Vermut musical

Pinya és el nom de la primera gegantona del grup de Cavallets i Capgrossos de La Unió de Mas Rampinyo. La seva presentació oficial es va fer ahir la tarda durant l’acte inaugural de la Festa Major de Mas Rampinyo, feta en una sala d’actes plena. La nova figura és obra de Mercè Escursell –que ja va fer el capgròs del centenari– amb la col·laboració de Montserrat Sunyer, Ton Escrigas i Mariluz Sánchez. El regidor de Cultura i Patrimoni, Albert Carandell –gran aficionat al món dels gegants– va ser l’encarregat de fer ballar per primera vegada la gegantona en un dels moments més animats de l’acte.

L’altre moment destacat va ser la lectura del pregó de la festa, a càrrec de l’exregidora de Cultura Maria Rosa Borràs, filla de Mas Rampinyo i vinculada a La Unió des de la infantesa. Borràs va relatar alguns dels seus records relacionats amb l’entitat –acompanyats de la projecció de fotografies antigues– i va fer una semblança del seu pare, Josep Borràs, que va presidir l’entitat durant alguns anys –és un dels tres presidents retratats per Joan Capella al mural de l’entrada. L’exregidora va finalitzar el pregó felicitant la junta actual per “despertar i mantenir viu l’esperit de La Unió entre les noves generacions, treballant de forma totalment desinteressada”.

Vull felicitar la junta actual de La Unió per despertar i mantenir viu l’esperit de l’entitat entre les noves generacions, treballant de forma totalment desinteressada

M. Rosa Borràs, pregonera

Exposicions

El tret de sortida de la festa va incloure un llançament de coet des del balcó de La Unió, una traca a càrrec dels Diables de Can Sant Joan i l’animació dels Capgrossos de l’entitat. També es van inaugurar dues exposicions: una d’artesania, a càrrec del Grup de la Dona, i una altra de fotografia, de Berta Barcons, fotògrafa de Mas Rampinyo vinculada a l’Afotmir. Barcons exposa un recull d’imatges sobre les diferents seccions de La Unió, des del club de gimnàstica fins a l’aula de música o el ball de gitanes. L’acte va acabar amb un sopar i una sessió de Quina –joc de loteria.

El programa, que s’allargarà fins a l’1 de maig, es pot consultar al web de La Unió

Berta Barcons, a l’exposició que presenta a La Unió (Foto: Laura Grau)

Deixa un comentari