La Unió fa una valoració molt positiva de l’edició d’enguany de la Festa Major de Mas Rampinyo

El pròxim acte que organitza l’entitat és un debat en el marc del 5è Congrés d’Ateneus de Catalunya

La Unió fa una valoració molt positiva del desenvolupament de la Festa Major de Mas Rampinyo, que va finalitzar ahir. El bon temps ha acompanyat l’ambient festiu durant els cinc dies de celebració al barri i els actes que han registrat una major participació han estat la mostra de cuina, les exhibicions de ball i esportives i els balls de nit. Malgrat el pont de l’1 de maig, el públic no s’ha volgut perdre les festes del barri i ha assistit en massa a les 26 activitats que figuraven al programa. La Festa Major de Mas Rampinyo obre cada any el calendari de celebracions als barris. Les pròximes seran les de Can Sant Joan i la Ribera, tot plegat, però, després de la gran cita de Montcada per als pròxims dies, la Festa Major de tot el municipi.

En totes les edicions de la Festa Major de Mas Rampinyo, La Unió, l’entitat organitzadora, aboca els seus esforços però la d’enguany tenia un caràcter més especial encara, perquè els actes que no eren de carrer s’han fet en el remodelat espai de l’edifici de l’avinguda Catalunya. Precisament, el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, va inaugurar dimecres passat les obres d’adaptació de l’immoble a les normatives de seguretat i accessibilitat. El cercavila, les sardanes, les puntaires, la mostra de cuina, les exhibicions de ball i de gimnàstica i els balls de nit han protagonitzat aquesta edició de la Festa Major de Mas Rampinyo. El president de La Unió, Pere Arévalo, ha titllat “d’èxit absolut” el desenvolupament d’aquesta edició de la celebració, a la mateixa vegada que ha lloat la tasca dels socis i de tota la Junta de La Unió, “que fan possible que puguem tirar endavant cada any la Festa Major de Mas Rampinyo”. La celebració va acabar ahir amb teatre, la botifarrada solidària (a la imatge), el ball de sardanes, la VIII Trobada de Puntaires i l’acte de cloenda.

Ara, un dels objectius de La Unió és revifar la colla de gitanes de l’entitat, que, per diversos motius, ha anat perdent integrants. El que sí s’ha recuperat en aquesta edició de la Festa és el tres per tres de bàsquet, que enguany l’ha organitzat la recent constituïda associació esportiva Elvira-La Salle. Cristina Iniesta, presidenta de l’entitat, ha fet un balanç positiu de la participació a l’esdeveniment esportiu. “Hi ha participat 25 conjunts i gairebé un centenar de persones, estem molt satisfets de com ha anat tot”, ha dit Iniesta.

Després de la Festa Major de Mas Rampinyo, la pròxima activitat que organitzarà La Unió és un debat tècnic en el marc el cinquè Congrés d’Ateneus de Catalunya, que tindrà lloc dissabte vinent a la seu de l’entitat (avinguda Catalunya, 16). Es tracta d’un procés participatiu organitzat per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) per repensar el model associatiu de les entitats socioculturals catalanes (casals, casinos, centres, societats culturals, unions, ateneus…), a través de la participació de les pròpies associacions. L’objectiu és aconseguir que puguin donar resposta a les necessitats actuals de la societat del país i recuperar la seva força dinamitzadora.

Aquest segon Debat Temàtic se celebrarà de 9.30 a 14h. Hi estan convocades les 138 entitats socioculturals federades i està obert a la resta d’entitats d’aquest tipus no federades i a les persones que vulguin participar-hi a títol individual. La jornada començarà amb la presentació de diverses experiències d’altres entitats, que aportaran diferents elements d’anàlisi per al treball en grups posterior. Abans de tancar la sessió, es posaran en comú les conclusions extretes per cada grup.

Aquest és el segon dels 5 Debats Temàtics que conformaran la primera fase del 5è Congrés d’Ateneus, que s’allargarà fins al proper mes de juny. El primer es va fer a Reus, el passat 12 d’abril i s’hi va debatre la “Organització i funció de la Federació d’Ateneus de Catalunya”. A partir del mes de setembre, i fins al desembre, es realitzarà la segona fase, que consistirà en la realització de Debats Locals a cadascuna de les 138 associacions federades. Posteriorment es farà l’elaboració dels continguts resultants i al mes de febrer del 2009 es farà la cloenda del Congrés, on s’acabaran de perfilar els textos i se sotmetran a la votació de totes les entitats federades.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari