La Unió remodela l’escenari i adequa l’espai a la normativa sobre mobilitat

La reforma s’inclou al projecte integral de rehabilitació de l’edifici emblemàtic de Mas Rampinyo

El local de la Societat Recreativa la Unió de Mas Rampinyo torna a estar d’obres. Després de la remodelació integral de la coberta de l’edifici, que es va dur a terme a principi d’any, ara és el torn de l’escenari, que s’ha construït de bell nou ja que l’antic presentava múltiples defectes. Aquesta nova fase d’obres de millora de la seu de la Unió també inclou mesures per adequar-la a la normativa sobre l’accés de persones amb mobilitat reduïda, entre les quals destaca la instal·lació d’un ascensor. Tot plegat puja a 92.000 euros que financia el govern català a través d’una subvenció que va sol·licitar la Unió per aquesta finalitat.

Les obres de construcció del nou escenari van començar fa un mes i estan pràcticament enllestides. L’antic escenari tenia una inclinació de 30 centímetres d’un costat a l’altre i no tenia l’alçada que marca la normativa sobre sales d’espectacles. Per això ha calgut tirar-lo a terra i tornar-lo a aixecar de nou, amb unes dimensions més grans, tant d’amplada com d’alçada, la incorporació d’escales als dos laterals, la instal·lació d’un terra doble de fusta, molt consistent, i telons ignífugs. El president de la Unió, Pere Arévalo, ha destacat que el canvi és “espectacular i deixa enrera les incomoditats que presentava l’antic”.

L’altra intervenció que s’està fent a l’edifici de la Unió, que té dues plantes, és la instal·lació d’un ascensor apte per a les persones amb mobilitat reduïda. Aquesta obra es complementa amb altres mesures destinades a eliminar les barreres arquitectòniques que presenta l’immoble i adequar-lo a la normativa vigent en aquesta matèria. Arévalo ha anunciat que la remodelació i adequació de l’edifici no s’acaba aquí ja que la seva antiguitat, prop de cent anys, fa que siguin necessàries més reformes. Arévalo ha anunciat que properament s’hauran de reparar parts de la façana principal i la posterior.

La programació d’activitats de Nadal que organitza cada any la Unió es veurà afectada per les obres de reforma. La junta de l’entitat ha anunciat que només mantindrà Els Pastorets, que es podran representar al nou escenari, i la Fira Reis, activitats que encara no tenen data. La previsió és inaugurar les obres de l’escenari i de l’ascensor a final de gener o principi de febrer de 2008.

Foto: la Unió

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari