L’ACM proposarà que es nomeni Josep Bacardit com a fill adoptiu de Montcada

Aquesta serà una de les primeres accions de la nova junta de l’entitat, que presideix Francesc López

La nova junta, asseguda, amb els assistents a l'assemblea anual feta el 20 d'octubre al local de l'ACM
En primer terme, Francesc López, nou president de l'ACM, amb la secretària i la tresorera i els cinc vocals de la junta (Fotos: Laura Grau)
Francesc López, metge de professió, és el nou president de l'ACM

L’Associació Cultural Montcada proposarà a l’Ajuntament que nomeni Josep Bacardit (Sant Joan de Vilatorrada, 1949-Montcada, 2022) com a fill adoptiu de Montcada i Reixac. Aquesta serà una de les primeres accions de la nova junta de l’entitat, escollida ahir la tarda per unanimitat en l’assemblea anual de socis. El nou equip directiu està presidit per Francesc López i Roman, metge de professió i col·laborador habitual de la revista ‘Quaderns’, qui assumeix aquesta responsabilitat “amb la voluntat de continuar i potenciar la gran tasca de conservació i difusió de la memòria històrica que ha dut a terme aquesta entitat durant quaranta anys”.

López va elogiar la figura de Bacardit, mort de forma inesperada el passat 14 d’octubre, “per la seva capacitat d’aprofundir en la història de Montcada i fer la crònica del dia a dia de la ciutat a través del testimoni de les persones que en formen part”, en referència al seu paper com a promotor del grup de Facebook ‘Tu no eres de Montcada, si’, amb més de 7.000 seguidors. La nova junta també incorpora dues dones en els càrrecs de secretària i tresorera, M.Pilar Casamada i M.Teresa Trias, respectivament, i incorpora com a vocals persones que ja formaven part de l’anterior junta com Antoni Orihuela, Gabriel Gil, Josep Capella, Joan A. Olivares i Ramon Bueno.

Orihuela ha fet les funcions de president aquests últims anys a causa del delicat estat de salut de Jaume Ribera –que es va fer càrrec de l’entitat després de la mort de Núria Cervera–, que va fer arribar a l’assemblea un missatge amb la seva dimissió i encoratjant la nova junta a seguir la bona feina. Amb un total de 156 socis, l’ACM intenta adaptar-se als nous temps, apostant per una pàgina web moderna i funcional i per la digitalització de la documentació. “Aquest relleu generacional que s’ha produït al capdavant de la junta permetrà garantir la continuïtat de l’entitat per molts anys més”, va dir Orihuela.

Deixa un comentari