L’Ajuntament obrirà l’Espai Barraques a més entitats i bars

La regulació de la iniciativa per part del consistori motiva la protesta de la Comissió de Festes Alternatives, impulsora de l’espai

L’Espai Barraques s’obrirà a la participació d’entitats i particulars en la pròxima edició de la Festa Major de Montcada i Reixac, que tindrà lloc del 10 al 13 de juny. El consistori està elaborant les bases que regularan la concessió de les carpes fins a un màxim de 15 i on tindran prioritat les associacions i establiments que siguin del municipi. Tots hauran de pagar una taxa en concepte de lloguer de la carpa i ocupació de la via pública, tot i que la quota per als bars serà superior que la de les entitats sense ànim de lucre. La Comissió de Festes Alternatives de Montcada, que va impulsar la proposta de l’Espai Barraques al 2009, i l’ha coogestionada amb l’Ajuntament durant dues edicions, ha criticat la decisió municipal que, al seu parer, suposa una “privatització de l’espai, on les entitats hauran de pagar per poder ser-hi presents i els bars tindran tot el protagonisme”. La Comissió ha iniciat una campanya de recollida de firmes per defensar el dret de les entitats a gestionar aquest espai.

Segons fonts municipals, la regulació es fa seguint l’exemple d’altres municipis que promouen espais d’aquest tipus a les seves festes majors i per garantir una oferta de bar suficient per als públic que assisteix als concerts programats a l’escenari del camí de la Font Freda. Representants del consistori es reuniran demà amb membres de la Comissió de Festes Alternatives.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari