L’Associació Cultural Montcada crea la secció educativa

El seu objectiu és col·laborar amb els centres per difondre la història, les tradicions i el patrimoni del municipi

Antoni Orihuela, Miguel Á. Salamero, M. Teresa Catafal, Francesc López, Manoli Moreno i Josep M. Zaragoza
Sílvia Alquézar

L’Associació Cultural Montcada (ACM), amb seu al carrer Major, ha posat en marxa aquest curs la secció educativa, formada per professionals jubilats, però molt actius socialment, que tenen en comú “la passió per aquest àmbit i el sentiment de pertinença al municipi”, subratlla Josep Maria Zaragoza, un dels components del grup juntament amb Miguel Àngel Salamero, Maria Teresa Catafal, Eulàlia Cervera i Manoli Moreno. La proposta va néixer del president de l’entitat, Francesc López, per a qui “és important establir sinergies amb la comunitat educativa per difondre la història, el patrimoni i les tradicionals locals”.

És important establir sinergies amb la comunitat educativa per difondre la història, el patrimoni i les tradicionals locals

Francesc López, president de l’ACM

Grup de treball

Una de les primeres iniciatives impulsades per la nova secció ha estat la creació d’un grup de treball, batejat amb el nom de Coneixem Montcada, que aplega agents i entitats educatives del municipi. “Vam fer una diagnosi de totes les activitats que es feien a la ciutat i tothom va coincidir en la necessitat de treballar en xarxa”, ha destacat Moreno, qui ha avançat que, després d’una pluja d’idees, ha sorgit el projecte de dissenyar un web amb els recursos i les experiències ja existents sobre la història i les tradicions, adreçat al professorat de les escoles i instituts locals. De cara al març de l’any vinent, el grup de treball també té previst organitzar la primera edició de la mostra Reviu Montcada i Reixac, que té per objectiu compartir i conèixer experiències d’aula vinculades a la cultura del municipi.

Aprenentatge i Servei

La secció educativa ha engegat un pla pilot amb l’escola La Salle en el marc de l’assignatura Aprenentatge i Servei, una matèria curricular obligatòria que té com a objectiu desenvolupar la competència social i ciutadana de l’alumnat a través d’un servei a la comunitat. Els exprofessors han fet de mentors a dos grups d’alumnes, que el 27 de juny van presentar públicament els seus treballs sobre les festes majors i la Montcada d’abans i d’ara en un acte a l’ACM. Francesc López va avançar que el pròxim número de la revista Quaderns, que veurà la llum al Nadal, inclourà un extracte d’aquests projectes.

Deixa un comentari