L’Auditori acull la presentació de la biografia del ciclista català Melcior Mauri

L’acte, a les 20h, comptarà amb la presència de l’esportista i el montcadenc Miquel Poblet

L’Auditori viurà avui una vetllada amb una combinació atípica: cultura i esports. El motiu d’aquest còctel és la presentació del llibre ‘Melcior Mauri o una altra forma de lluitar contra el temps’ (20h), de l’autor Josep M. Cuenca, que des fa quatre anys viu a Montcada. L’acte comptarà amb la presència de les autoritats municipals, l’autor, el protagonista, Melcior Mauri, i també el ciclista montcadenc Miquel Poblet. A banda de la presentació de la publicació es pretén generar un espai de debat amb els assistents, ja que s’ha convidat al Club Ciclista Montcada i a entitats esportives, entre d’altres.

El llibre és una biografia esportiva del guanyador de la Vuelta a España de l’any 1991, però no únicament això, és, també, un retrat i una reflexió sobre el nen i el noi osonenc de família humil i pagesa que ben aviat veuria la seva vinda condicionada per la pràctica de l’esport i que, ja d’adult, obtindria l’èxit social i alhora seria objecte d’una construcció mediàtica enlluenadora però massa limitada informativament. Un retrat i una reflexió, en fi, sobre un home que acabaria essent un dels millors ciclistes catalans de la història.

L’autor va començar la difusió del llibre a principi d’any, però a Montcada s’organitza el primer acte públic, que es repetirà el 5 de maig a Vic, ciutat natal de Mauri.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari