L’Auditori acull una mostra de Joan Capella amb obres mai exposades al municipi

L’exposició es pot visitar a l’Auditori Municipal fins al 26 de març

Un dels quadres inèdits inclosos a l'exposició de Joan Capella
Berta Barcons

L’obra de Joan Capella (Montcada i Reixac, 1927-2005) torna a omplir la sala d’exposicions de l’Auditori Municipal amb una mostra que es va inaugurar ahir i que es podrà visitar fins al 26 de març. ‘Espais de Silenci’ és una exposició formada per una vintena d’obres que el pintor montcadenc, Fill predilecte del municipi, va crear entre els anys 1952 i 2003 i on queda palès el seu estil tan particular i reconeixible. Aquest conjunt de pintures, a excepció d’una que data dels seus inicis, no s’havien exposat mai al municipi ja que estaven integrades al catàleg d’unes 200 obres que el consistori va adquirir fa un parell d’anys de la Sala Dalmau de Barcelona.

Coincidint amb la inauguració de l’exposició, la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs (ERC), va rebre de mans de Pedro Arévalo, amic personal de Capella, l’àlbum amb què els alumnes del pintor el van obsequiar l’any 1997, amb motiu del seu setantè aniversari, i que també passarà a formar part del fons municipal, segons va anunciar l’edil.

La regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs i Pedro Arévalo, amic personal de Capella, mirant l’àlbum amb què alumnes del pintor el van felicitar amb motiu del seu 70è aniversari, l’any 1997
Berta Barcons

Visites guiades

‘Espais de Silenci’ també tindrà la seva vessant social i educativa ja que s’organitzaran diferents visites guiades per Antonio ‘Maese’ Pérez, professor de l’Escola Municipal d’Art, per a la població en general i d’altres més específiques per a alumnes de Primària, de 1r a 6è curs, d’escoles del municipi. Aquestes visites més orientades a la població infantil es fan cada sis anys des de la mort del pintor a l’any 2005 i l’últim cicle, que es va fer entre desembre de 2016 i abril de 2017 amb motiu de la mostra ‘Joan Capella, poètica d’interior’. “Calculem que prop de 2.000 escolars tindran l’oportunitat de conèixer l’obra de Capella d’una manera divertida i didàctica”, va manifestar ahir Borràs. Com a novetat, les visites escolars relacionades amb aquesta nova exposició no es faran a l’Auditori si no que es concentraran al Teatre Municipal en un total de nou sessions, la primera de les quals serà el 6 de febrer.

Seccions:

Deixa un comentari