L’Auditori Municipal acull una mostra d’autoretrats de pintors catalans

Les obres han estat cedides temporalment a l’Ajuntament pel col·leccionista montcadenc Josep Badia

Inauguració de la mostra d'autoretrats de pintors catalans
Premsa/Ajuntament

Al llarg del temps, molts artistes han utilitzat la pràctica de l’autoretrat, ja sigui per deixar constància del seu estat d’ànim, per fer palès el pas del temps o per deixar un llegat d’ells mateixos a la posteritat. Gràcies a la generositat d’un col·leccionista de Mas Rampinyo, Josep Badia, l’Auditori Municipal acollirà fins a final de mes una mostra formada per una trentena d’autoretrats d’artistes majoritàriament catalans, nascuts entre finals del segle XIX i principis del XX.

Destaquen autors de l’avantguarda dels anys cinquanta i seixanta, com Enric Planasdurà; representants de l’impressionisme a Catalunya com Marià Pidelaserra, i autors de prestigi internacinal com Javier Vilató, nebot de Pablo Picasso i amic de Joan Capella, de qui també hi ha un autoretrat a l’exposició.

L’autoretrat de Joan Capella que es pot veure a l’exposició que acull l’Auditori Municipal

La inauguració de l’exposició es va fer ahir la tarda, amb la presència de Badia, acompanyat de l’alcalde Bartolo Egea i el president de l’Àrea Social, Rafa Ruiz, que van agrair al col·leccionista la decisió de cedir temporalment aquestes obres per al gaudi del municipi.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari