Laura Balcell, Sandra Martínez i Òscar Palazón guanyen el 10è concurs de microrelats del 8M

El lliurament de premis va tenir lloc a l’Espai Kursaal, que exposa les obres participants

Sandra Martínez i Laura Bacell, guanyadores del concurs de microrelats del 8M
Sílvia Alquézar

Laura Balcell, de Montcada i Reixac, amb Calces i succedanis; Sandra Martínez, de Cardedeu, amb Relació tòxica; i Òscar Palazón, de Tarragona, per l’obra El primer cop; són les persones guanyadores de la desena edició del concurs de microrelats Dones veu a les dones?, organitzat per l’Ajuntament. Els premis, valorats en 200 euros, es van lliurar ahir a l’Espai Cultural Kursaal, on estaran exposats fins al 3 de maig els 73 microrelats que enguany s’han presentat al certamen. D’aquest total, 9 corresponen a persones que viuen a Montcada i Reixac; altres 44, a poblacions de la província de Barcelona; 15 són de Girona; 10 de Tarragona; 2 d’Illes Balears i 1, d’Osca. De les 73 obres presentades, 58 les han escrit dones.

Els rols de les dones, la violència masclista i el rebuig al propi cos són els temes dels relats premiats, que van llegir les autores premiades i, en nom de Palazón, que no va poder assistir a l’acte, ho va fer Anna Passarell, membre del jurat. “Gràcies per donar veu a la lluita de les dones a través de l’escriptura i la llengua”, va destacar Martínez. En aquest sentit també es va manifestar Balcell, qui va subratllar la importància de promoure la cultura i la lluita feminista. “En el meu text, a través d’un objecte quotidià com són les calces, he volgut reflectir el paper de la vida de les dones, amb la càrrega mental i el rol de cuidadores”, va dir.

Gràcies per donar veu a la lluita de les dones a través de l’escriptura i la llengua

Sandra Martínez

En el meu text, a través d’un objecte quotidià com són les calces, he volgut reflectir el paper de la vida de les dones, amb la càrrega mental i el rol de cuidadores

Laura Balcell

Compromís municipal

Les autoritats municipals, amb Anna Passarell, del jurat, i les guanyadores
Sílvia Alquézar

“Esperem que el concurs continuï sent un referent com a certamen literari i també, com a espai on mostrar la lluita i les reivindicacions de les dones”, va expressar l’alcalde, Bartolo Egea. La regidora de Feminismes i Igualtat, Dori Alcalá, va agrair a les persones participants “donar veu a una realitat, la de les dones, sovint amagada”.

Esperem que el concurs continuï sent un referent com a certamen literari i també, com a espai on mostrar la lluita i les reivindicacions de les dones

Bartolo Egea, alcalde de Montcada
L’acte va comptar amb l’actuació de Mercè de la Fuente, professora de cant de l’Aula Municipal de Música
Sílvia Alquézar

El certamen premia textos que parlen sobre la lluita de les dones per aconseguir una igualtat plena, a escala col·lectiva o individual. En nom del jurat, Passarell va comentar que en les seves valoracions, s’ha tingut en compte “l’originalitat del text, la fidelitat a la temàtica proposada, l’impacte del relat, que compleixi amb l’extensió màxima de 200 paraules”, tot afegint que també s’ha avaluat que el llenguatge emprat sigui senzill, acurat i precís i que el títol sigui un element per entendre el sentit del text.

Deixa un comentari