L’autor de ‘Mentiras’ presenta la seva segona novel·la, ‘El secreto de Thorton’

L’acte tindrà lloc aquesta tarda a l’Auditori

El secreto de Thorton és el títol de la segona novel·la que acaba d’autoeditar José Antonio Medina (Barcelona, 1963), que va debutar com a escriptor al 2008 amb Mentiras, un thriller psicològic sobre la relació amor-odi entre dues dones. L’acció i el misteri són els principals ingredients de la nova obra de Medina, que transcorre majoritàriament a Egipte. La presentació tindrà lloc aquesta tarda a les 20h a l’Auditori. Medina estarà acompanyat de la poetessa Elisa Riera i la responsable de la llibreria Matllo, Inés Martín.

 

Què suposa la publicació d’aquesta segona novel·la?

Un salt cap endavant i una gran il·lusió. Escriure és un ofici solitari i no hi ha millor recompensa que publicar els meus treballs perquè puguin arribar als lectors.

 

Què tenen en comú Mentiras i El secreto de Thorton?

Les dues novel·les mantenen un ritme d’acció molt alt, amb accions que inviten a seguir llegint ja que mantenen el suspens en cada capítol. Malgrat tot, tant el tema com els personatges i la ubicació són completament diferents. Crec que es tracta d’una obra més madura i de la qual em sento satisfet.

 

Per què has escollit l’àmbit de l’egiptologia per a la novel·la?

Vaig fer un viatge a Egipte i que vaig quedar meravellat per la seva història. Mai no havia estat un gran amant de l’egiptologia, però aquell viatge em va obrir els ulls a un món diferent. Tenia moltes ganes d’escriure un llibre d’aventures i vaig decidir ubicar-lo en aquest país. He passat nits senceres envoltat de llibre sobre Egipte, documentant-me sobre alguns misteris que encara investiga la comunitat científica. Evidentment es tracta d’una obra de ficció i s’ha de llegir com el que és, però moltes de les preguntes que es plantegen tenen un base molt sòlida.

 

Quins són els principals atractius del llibre?

La novel·la arrenca en el 1504, però la història es desenvolupa al 2007. L’acció i el misteri són les pedres angulars del llibre. Seguir pas a pas les aventures dels dos protagonistes, que ens portarà per tot Egipte. Coneixerem secrets i una forma de vida i uns valors diferents als que estem acostumats. I, per suposat, el lector haurà d’esperar fins al final per saber quin és el secret de Thorton.

 

Prepares alguna pròxima novel·la?

Pontas, la meva agència literària, està oferint a les editorials la meva última novel·la titulada La caja metálica que tracta sobre les foses comunes. Quan acabi la promoció del nou llibre, em posaré a treballar sobre un altre projecte que ja tinc estructurat i llest per posar-me a escriure directament. Serà una novel·la d’intreiga i misteri basada en les malalties mentals.

Deixa un comentari