Les 8 Hores de Rock reviuen l’esperit dels concerts dels anys noranta

Prop de 800 persones passen pel Parc de les Aigües per gaudir de l’actuació de sis grups de rock, hardcore, punk i metall

Les 8 Hores de rock es van fer al Parc de les Aigües, amb una bona assistència de públic
El grup Ratpenat, en un moment de la seva actuació a Les 8 Hores de rock (Foto: Eric Moner)
Un dels moments de l'actuació de la banda de Badia, KOP, un dels caps de cartell de Les 8 Hores de Rock (Foto: Jesús Abad)
Un grup d'amics posen per a laveu.cat (Foto: Jesús Abad)

“El rock no morirà mai”, paraules d’un dels assistents acabats d’arribar al parc de les Aigües, aixecant la mà cornuda abans de fondre’s en una abraçada amb un altre company. La imatge es va repetir en el decurs de Les 8 Hores de Rock, que es van celebrar el passat 2 de juliol, des de les 19h i fins ben entrada la matinada. Els més veterans recordaven amb nostàlgia com era el festival originari, que va viure les seves millors edicions als anys noranta, promogut per la Coordinadora de grups de rock de Montcada –entitat ja dissolta. L’esdeveniment va convertir-se en un referent comarcal en l’àmbit de la música rock, punk, hardcore i metal i va assolir les vint edicions.

Ara, dècades després, el Grup de Joves de l’AV de Can Sant Joan intenta revifar l’esperit d’aquells concerts. La jornada,  que va reunir unes 800 persones al llarg de la nit, va suposar un viatge al passat per als més veterans i una nova experiència per als més joves. Per l’escenari van passar grups emergents com els montcadencs Desenfreno i Rotten Terror, i d’altres més coneguts com KOP, una banda de hardcore punk de Badia. També hi van actuar els grups de punk rock Último rekurso, de Sant Boi de Llobregat; Ratpenat, de Barcelona, i Out of date, de Sant Quirze del Vallès.

Membres del grup Desenfreno van desplegar una pancarta a l’escenari en contra de la cimentera LafargeHolcim, on es podia llegir ‘La incineració és càncer, mort i corrupció’.

Entre el públic es podien veure nombroses samarretes amb noms de grups com Eskorbuto, Cicatriz i Kortatu –com a tribut al rock radical basc dels anys 80–, cadenes penjant del coll, botes militars, la cresta punk i el símbol de l’anarquia que acompanyava les tribus urbanes de fa quaranta anys. El festival va mantenir el lema originari ‘Contra la intolerància i el racisme’ que, malauradament, continua vigent avui dia. Va ser una nit llarga i plena de retrobaments, que també va tenir espai per a la reivindicació, quan membres del grup Desenfreno van desplegar una pancarta a l’escenari en contra de la cimentera LafargeHolcim, on es podia llegir ‘La incineració és càncer, mort i corrupció’.

Després de la pausa, els decibels van continuar pujant fins a les dues de la matinada, dues hores abans del previst perquè va fallar un dels grups del cartell,  la banda barcelonina QTR3S, per malaltia d’un dels músics. “Estem contents de la resposta de la gent, tenint en compte les dificultats d’organitzar un festival com aquest amb un temps i un pressupost reduït”, ha dit Joan Roman en nom dels organitzadors, que confien que l’esdeveniment creixi any rera any, amb un doble objectiu: donar a conèixer grups emergents del panorama català i espanyol i oferir concerts de bandes de prestigi amb entrada gratuïta.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari