Les biblioteques dupliquen el nombre d’assistents a les activitats

Els actes de l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil van contribuir a aquest augment

Noemí Villamuza, fent el mural, amb l'ajut d'un grup de nenes
Laura Grau
Una de les accions de l'Any LiJ va ser la pintada d'un mural a la Biblioteca Elisenda a càrrec de la il·lustradora Noemí Villamuza

La xifra d’assistents a les activitats que van oferir les biblio­teques durant durant el 2019 va ser de 5.266 persones, més del doble que l’any anterior. Aquest increment té a veure, en bona part, a l’extensa programació de l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil, en què van col·laborar diferents departaments municipals i entitats. “Això ens demostra que el treball transversal sempre dona millors resultats”, ha dit la directora de la Biblioteca Elisenda i coor­dinadora de la xarxa de biblio­ques de Montcada, Gisela Ruiz, qui també ha destacat que el nombre de visites presencials s’ha incrementat un 22,8%, amb més de 93.000 persones. “Si ens comparem amb biblioteques d’altres municipis similars, la xifra de 90.000 visitants suposa un balanç molt positiu”, afegeix Ruiz. El nombre de prèstecs també va augmentar gairebé un 2% i les visites escolars, un 6%. Una altra dada positiva de la memòria de 2019 és que el 42% de la població té carnet de soci de les biblioteques, amb un increment del 3,8%. Ruiz assenyala la bona evolució de la biblioteca de Can Sant Joan “que, en els últims tres anys, ha experimentat una línia ascendent pel que fa al nombre visitants, esdevenint un element cohesionador del barri”.
En el seu pla d’acció 2020, les biblioteques continuaran treballant per convertir-se en referents del coneixement, l’experimentació i l’aprenenatge, seguint el nou concepte que proposa la Diputació de Barcelona, que aposta perquè no només siguin centres de lectura, estudi i consulta. Un dels eixos temàtics de les activitats d’aquest any sera l’emergència climàtica, amb l’objectiu de  treballar per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible que estableix les Nacions Unides. Un altre objectiu és incrementar la participació activa dels joves.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari