Les entitats ja poden sol·licitar l’ús d’una de les sis aules del Kursaal

El nou equipament es podria inaugurar el proper mes de juny, coincidint amb la Festa Major de Can Sant Joan

Les entitats de Montcada i Reixac ja poden sol·licitar a l’Ajuntament l’ús dels diferents espais del Centre Cívic Kursaal que, segons fonts municipals, es podria inaugurar el proper mes de juny, coincidint amb la festa major de Can Sant Joan, barri on es troba ubicat.

De fet l’equipament ja està enllestit, només queda dotar-lo de l’equip d’image i so i de les butaques retràctils de la sala polivalent. Precisament al ple d’aquest mes, previst dijous vinent, s’aprovarà el plec de condicions per adjudicar aquestes actuacions. Així ho van anunciar els representants i tècnics municipals a la reunió informativa que va tenir lloc ahir la tarda a la Casa de la Vila i a la qual va assistir una quinzena d’entitats.

Segons va informar la presidenta de l’Àrea Social de l’Ajuntament, la socialista Ana Rivas, el 31 de gener l’empresa constructora farà lliurament de l’edifici a l’Ajuntament. El Kursaal serà gestionat des de l’Àrea Social, ja que no només funcionarà com a centre cívic sinó com un equipament municipal on es faran cursos i tallers promoguts des de la Regidoria de Cultura. També acollirà un equip de Serveis Socials, format per un treballador social i un mediador, i el servei d’atenció precoç DAPSI, ubicat actualment al col·legi Reixac.

El Kursaal consta d’una gran sala-vestíbul, on es podran fer exposicions; una gran sala polivalent dotada de butaques retràctils i escenari, apta per acollir representacions teatrals, cinema i altres tipus d’activitats, i sis aules a la segona planta per a ús de les entitats que ho sol·licitin.

La directora de l’Àrea Social de l’Ajuntament, Marga Vilalta, va destacar que la programació cultural del Kursaal es farà de manera coordinada amb la del nou teatre auditori del Montcada Aqua amb l’objectiu que els ciutadans disposin “d’una oferta cultural àmplia i descentralitzada”.
Una de les entitats de Can Sant Joan que més s’ha implicat en la consecució i el seguiment del projecte és l’AV. Pep Martínez, membre de l’entitat, va destacar “el disseny i la lluminositat de l’edifici”. Pel que fa al seu funcionament com a centre cívic i equipament social i cultural, Martínez creu que “s’haurà de veure en la pràctica”.

Les entitats de Montcada que vulguin sol·licitar l’ús d’alguns dels espais del nou Kursaal, s’han d’adreçar a la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de MiR.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari