Les obres de rehabilitació de la Casa Larratea començaran el 14 de desembre

L’Ajuntament va presentar aquest dilluns el projecte en un acte a la CAsa de la Vila

La Casa Larratea es convertirà en un centre de creació artística
Premsa Ajuntament
D'esquerra a dreta, Jordi Sánchez, Laura Campos, M. Rosa Borràs i Moisès Martínez

La Casa Larratea es transformarà en un Centre de Creació Artística centrat especialment en les arts plàstiques. Les obres de remodelació de l’edifici de titularitat municipal, situat entre els carrers Montiu, Sant Lluís i Colon, començaran el pròxim 14 de desembre i tindran una durada de 10 mesos. L’Ajuntament va presentar aquest dilluns a la Casa de la Vila el projecte, valorat en prop d’un milió d’euros, que serà finançat gràcies a una subvenció dels fons Feder de la Unió Europea.

Els treballs s’inclouen dins del Programa Foment de Patrimoni Cultural i Industrial de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que s’encarrega de la redacció del pla, la licitació, l’execució i la direcció dels treballs. L’edifici, d’estil neoclàssic i elements modernistes (1899), està inclòs en el Catàleg de Patrimoni de Montcada i Reixac i és obra de l’arquitecte Antoni Maria Gallissa.

Valoracions

Durant la presentació del projecte, l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), es va mostrar molt il·lusionada amb la rehabilitació de l’habitatge, que en els darrers anys estava en desús i s’havia degradat per actes vandàlics i diversos intents d’ocupació. “Vam pensar que era urgent actuar pel seu valor patrimonial i sentimental. El passat i el patrimoni són dos elements importants com a cohesionadors de la identitat com a poble“, va comentar l’edil.

Vam pensar que era urgent actuar pel seu valor patrimonial i sentimental

Laura Campos, alcadessa

També hi van intervenir el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs, tots dos d’ERC. Sánchez va destacar “la voluntat de l’Ajuntament de recuperar el patrimoni històric del municipi i posar-lo a disposició de la ciutadania”. Per la seva banda, Borràs va parlar dels futurs usos de l’edifici, on és previst traslladar les classes de pintura que actualment s’imparteixen a la Casa de la Vila. “Volem crear un espai que actuï com a foment de la creació, on es puguin desenvolupar l’art i la cultura, especialment les arts plàstiques, mirant també cap a les noves tecnologies”, va dir la regidora.

La voluntat de l’Ajuntament és recuperar el patrimoni històric i posar-lo a disposició de la ciutadania

Jordi Sánchez, president de l’Àrea Territorial

Volem crear un espai que actuï com a foment de la creació, on es puguin desenvolupar l’art i la cultura, especialment les arts plàstiques, mirant també cap a les noves tecnologies

Rosa Maria Borràs, regidora de Cultura i Patrimoni

A la presentació també va assistir Moisès Martínez, tècnic de l’AMB, qui va explicar la transformació que experimentarà l’edifici d’acord amb el disseny dels tècnics municipals. “La transformació serà complexa perquè fins ara era un habitatge que s’haurà d’adaptar a la normativa per esdevenir un equipament municipal”, va explicar el tècnic. La planta baixa de l’edifici, que conservarà alguns dels elements d’origen, acollirà les sales polivalents i la primera planta serà la zona destinada a les aules de pintura i la sala de creació digital. L’accés a l’edifici es farà pel carrer Montiu i disposarà d’ascensor per assegurar l’accessibilitat de tothom. També es reformarà la part de la coberta perquè pugui tenir diversos usos.

La presentació del projecte de rehabilitació de la casa Larratea ha despertat força expectació
Sílvia Alquézar

Deixa un comentari