L’Espingari actua a les festes d’Òdena en el seu primer concert com a trio familiar

El grup d’havaneres de Mas Rampinyo ha incorporat Joan Perarnau Villaronga com a nova veu i responsable del guitarró

Actuació de L'Espingari a les festes d'Òdena amb la nova incorporació al grup, Joan Perarnau Villaronga
Sílvia Gómez
L'Espingari ha passat a ser un trio de família: al centre, Joan Perarnau, flanquejat pels seus fills Joan i Ricard

L'Espingari va actuar el passat diumenge a les festes d'Òdena (Barcelona) en el que va ser el seu primer concert com a trio familiar, ja que s'ha incorporat Joan Perarnau Villaronga, fill i germà respectivament de Joan i Ricard, els altres dos components del grup. El conjunt d'havaneres de Mas Rampinyo va perdre fa dos anys un dels seus puntals, l'acordionista i compositor Pere Ferrer, que va ser substituït temporalment per Raquel Prat.

Joan Perarnau, de 32 anys, va estudiar piano amb Pere Ferrer durant la infància. També té nocions de guitarra i bateria com autodidacta i gràcies al seu pas per diferents grups de música d'estils ben diversos –el més recent, el de rock alternatiu, Slow Gravity. "No sóc cap virtuós, però em defenso perquè la música és un espai que em serveix de distracció i em proporciona molts bons moments", ha dit el músic.

Ara comença una nova etapa amb el grup que va fundar el seu pare. "Em sento molt còmode tocant amb la meva família, perquè he crescut escoltant les seves cançons i hi tinc una connexió especial", ha dit Joan fill, que va començar a assajar amb el grup fa cinc mesos. De moment s'hi incorpora com una veu més i tocant el guitarró, un intrument de corda mallorquí, però no descarta en el futur recuperar l'acordió. "Ara m'estic centrant en treballar la veu i acoplar-me al ritme dels meus companys, però més endavant vull posar-me seriosament amb l'acordió. N'estic aprenent amb l'instrument del Pere que la seva família m'ha deixat amablement", explica.

El líder de L'Espingari, Joan Perarnau, creu que la incorporació del seu fill petit obre una nova etapa en la trajectòria del grup. "Trobarem a faltar l'acordió, que en els últims temps va assumir Raquel Prats, però seguim endavant amb la guitarra, el llaüt i el guitarró i tres veus ben conjuntades", ha explicat Perarnau pare, qui encara amb il·lusió la temporada de concerts d'aquest estiu. El grup ja té a punt un repertori format per una trentena de cançons i una agenda de concerts que comença a omplir-se novament.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari