L’exposició ‘El dibuix i Joan Capella’ viatja fins a Corbera de Llobregat

Uns 50 dibuixos, retrats, autoretrats, natures mortes, figures animals, interiors, marines i paisatges completen la mostra

l’Antic Hospital de Pelegrins de Corbera de Llobregat acull des de divendres l’exposició “El dibuix i Joan Capella”, que mostra una part de l’obra que el reconegut pintor local Joan Capella va cedir a l’Ajuntament montcadenc l’any 2002, tres anys abans de la seva mort i que gestiona la Fundació que porta el seu nom.

L’exposició, que es podrà visitar fins el 20 de gener, està formada per 50 dibuixos i una variada mostra de models temàtics com ara retrats, autoretrats, natures mortes, figures animals, interiors, marines i paisatges.

L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha destacat de la figura de Joan Capella “el vincle profund que sempre va tenir amb el seu poble, reflectit en la seva obra on plasma el seu propi punt de vista sobre els paisatges urbans, rurals i humans montcadencs ”.

Aquesta exposició es va poder veure per primera vegada a l’Auditori Municipal de Montcada i Reixac (plça de l’Església, 12) el passat mes d’abril. Paral·lelament, la Fundació ha editat un llibre-catàleg de l’exposició amb escrits dels crítics d’art Ramon Casalé, Josep M. Cadena, Conxita Oliver i José Corredor-Matheos, membres del jurat del Premi de Pintura Juan Ramon Masoliver. L’escrit tracta la temàtica del dibuix al llarg de la història, a Catalunya i en concret en l’obra de Capella.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari