Madness, Fangoria i Els Amics de les Arts actuaran al Jiwapop

El cartell del primer festival de pop “sostenible, conscient i solidari” també comptarà amb Love of Lesbian, Gerard Quintana, Macaco i La Pegatina

El grup britànic Madness farà a Montcada el seu únic concert a la península aquest any
Madness
Pep Blay, un dels promotors del Jiwapop, amb el regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly, l'alcaldessa María Elena Pérez, els dos components del grup Suniverst i el productor Noël Moraleda, a la roda de premsa feta aquest migdia a la Casa de la Vila

Artistes de renom com Madness -que hi oferirà el seu únic concert a Espanya-, Fangoria, Amics de les Arts, Love of Lesbian, Gerard Quintana, Macaco, Izal o els montcadencs La Pegatina configuren el cartell de la primera edició del festival de música i consciència Jiwapop, que tindrà lloc a Montcada i Reixac els dies 27, 28 i 29 de juny al parc de la Llacuna, a Mas Duran. Jiwapop es defineix com un festival sostenible i solidari i aquest dimecres, 19 de març, els seus organitzadors han presentat l'oferta al complet en un acte celebrat a la Casa de la Vila, en presència de les autoritats municipals. L'Ajuntament de Montcada i Reixac col·labora amb aquesta iniciativa promoguda pel grup Suniverst, en coordinació amb diverses empreses i programadors musicals catalans.

El nom de l'esdeveniment, Jiwapop, té el seu origen en els conceptes indonesis 'jiwa', que significa ànima, i 'pop', que vol dir música. El festival és una combinació de concerts, que tindran lloc a la nit, i conferències, tallers i altres activitats relacionades amb el medi ambient, la sostenibilitat, l'ecologia, les teràpies naturals i el creixement i les relacions personals. En la part de consciència, el cap de cartell és el polifacètic Alejandro Jodorowsky i també hi oferiran xerrades l'escriptor i director Albert Espinosa i l'escriptora i filòsofa Elsa Punset, entre d'altres personalitats.

L'assessor musical Pep Blay ha donat detalls del contingut del festival i ha indicat que 'la nostra filosofia és fer veure que hi ha altres formes de veure el món, però no som doctrinaris, pretenem muntar un festival popular i mostrar que es pot viure des del sentit comú i la normalitat'. Els integrants de Suniverst, Tony Tes i Sandra Fortado, han explicat que el festival és només una part del concepte Jiwapop, que té altres projectes futurs vinculats a la sostenibilitat, com la construcció d'una escola natura.

'Moltes gràcies a l'organització per pensar que Montcada i Reixac seria l'escenari ideal per a aquest esdeveniment, que acollim amb molta il·lusió i convidem tota la ciutadania a que hi participi', ha manifestat durant la presentació l'alcaldessa del municipi, María Elena Pérez. També en nom de l'Ajuntament, el regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly, ha destacat el fet que Montcada i Reixac sigui l'escenari d'un festival sostenible: 'La nostra ciutat -ha dit- està castigada a nivell ambiental per la presència d'infraestructures i celebrar un festival d'aquest tipus aquí ens pot convertir en un referent de municipi sostenible'.

El Jiwapop constarà de diferents espais. Als voltants de parc de la Llacuna hi haurà l'activitat diürna, amb més de 200 carpes que acolliran exposicions, tallers i altres activitats al voltant de conceptes de vida alternatius. També hi haurà una zona dedicada a la gastronomia, una fira de teràpies -amb el suport de l'entitat local Jema-Fitec- i un mercat d'artesania. També hi haurà la carpa que acollirà les conferències, que tindran un preu entre els 3 i 5 euros, a excepció de la de Jodorowsky, que costarà 20 euros. Els concerts tindran lloc darrera del parc, a la zona on cada any es fa el Rocío. El festival ofereix múltiples preus i sistemes d'abonament, de forma que tant els amants de la música com els interessats en les conferències podran trobar el preu que més s'acomodi a les seves preferències i possibilitats. L'entrada als concerts costa 30 euros per nit però també existeix un abonament de 50 euros per als dos dies de música. Ja es poden adquirir les entrades al web www.jiwapop.com o bé, de forma presencial, a la seu de l'entitat Jema-Fitec (Clavell, 22). A més, el festival té un marcat sentit solidari ja que donarà una part dels seus beneficis a l'associació Pallapupas i també a Unicef.

Deixa un comentari