Màxima projecció de l’obra de Joan Capella al Reial Cercle Artístic de Barcelona

La retrospectiva del pintor montcadenc romandrà tot l’estiu en aquesta emblemàtica institució, ubicada al centre de la ciutat

D'esquerra a dreta, Jorge Gómez, Sílvia Muñoz, Daniel Moly, M.Pilar Quintana i Marc Capella (vídua i fill de l'artista) i Àlex Mitrani
Laura Grau
Les obres de Joan Capella ocupen la sala d'exposicions principal del Reial Cercle Artístic de Barcelona
D'esquerra a dreta, Àlex Mitrani, Josep M. Cadena, Francesc Fontbona i Sílvia Muñoz de Imbert

La retrospectiva de Joan Capella, ‘La modernitat propera’, romandrà exposada al Reial Cercle Artístic de Barcelona (RCAB) fins al 25 d’agost. La inauguració va tenir lloc ahir la tarda amb una nombrosa representació montcadenca, tant d’amics i familiars de l’artista com membres del patronat de la Fundació Joan Capella, entitat promotora de la mostra. L’acte va ser presentat pel president del RCAB, Josep Fèlix Bentz, que va agrair a la Fundació la tasca de divulgació de l’obra de Capella, qui va ser soci de l’entitat barcelonina durant molts anys. El director de la Fundació, Jorge Gómez, va explicar que la vinculació de l’artista amb el Cercle es remunta a l’any 1954, quan va participar en una exposició col·lectiva. Al 1981 va tornar a exposar a la institució com a guanyador d’un concurs de pintura sobre Barcelona vista pels artistes. “En Joan estaria molt satisfet que la seva obra estigués per tercera vegada en tan bones mans”, va dir Gómez, qui va assenyalar “l’honestedat i la generositat que van guiar la seva trajectòria vital i artística”. El regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly, va destacar la gran projecció que suposa per a l’artista montcadenc exposar durant l’estiu en una institució tan prestigiosa com el RCAB, “ubicada al centre de Barcelona i per on passen milers de persones cada dia”.

La segona part de l’acte va consistir en una taula rodona, que va conduir el comissari de l’exposició Àlex Mitrani, i va comptar amb la participació dels crítics d’art Francesc Fontbona, Sílvia Muñoz de Imbert i Josep M. Cadena, membre del patronat de la Fundació Capella. Tots quatre van emmarcar l’obra del pintor en el panorama artístic català de la postguerra i van assenyalar les influències que estan presents en la seva obra, des de les avantguardes europees fins a autors contemporanis seus com Guinovart. Mitrani va incidir “en la vocació cosmopolita de Capella, amb els ulls posats a París, i alhora la vessant més local i arrelada als seus origens montcadencs”.

L’acte va cloure amb un refrigeri per als assistents a la terrassa del RCAB i la visita a la mostra, formada per una seixantena d’obres de les diferents etapes creatives de l’autor. L’exposició es va inaugurar a les sales de Montcada al desembre de 2011 i, una petita part, va estar exposada al Centre d’Estudis Catalans de la Sorbona, a París, al març de 2012.

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari