Miquel Capella reconstrueix a la Casa de la Vila les esglésies històriques de Montcada

L’ebanista de 83 anys reprodueix amb fidelitat alguns dels monuments importants ja desapareguts

El montcadenc Miquel Capella donarà al Museu Municipal les set maquetes que representen les esglésies i ermites que van existir o encara es poden veure al municipi i que es van construir abans del 1950. Les peces formen part d’una exposició que es va inaugurar ahir i que es podrà visitar a la Casa de la Vila fins al 3 de febrer. Entusiasta de la història local, Capella, de 83 anys, va decidir sent només un adolescent que es dedicaria a plasmar el passat de Montcada.

La Casa de la Vila es va omplir ahir de persones que volien veure les maquetes de Miquel Capella, una persona molt coneguda al municipi. Capella explica que ha dedicat milers d’hores de treball a l’elaboració de les maquetes, al llarg de la seva vida. Les peces corresponen al Castell de Montcada, a dues versions de les ermites que van existir al Turó de Montcada, a quatre versions de l’església parroquial de Santa Engràcia, anteriors a l’actual, i a l’església de Sant Pere de Reixac. Menys el castell i la primera ermita de Santa Engràcia, Capella ha conegut tots els monuments que es representen a la seva exposició. L’autor recorda especialment l’església de Santa Engràcia que es va enderrocar al 1936.

L’artista va anunciar a la inauguració de l’exposició que donarà les maquetes al Museu Municipal perquè tothom pugui conèixer la història dels temples de culte de Montcada. La directora del Museu, Mercedes Durán, es va mostrar molt il·lusionada amb la decisió de Capella.

La regidora de Cultura, Amèlia Morral, de CiU, va destacar que l’exposició de Capella té un important valor històric i didàctic i espera que molta gent la vagi a visitar. Un dels moments més emotius de l’acte d’ahir va ser el lliurament per part de l’Ajuntament d’una litografia del pintor Joan Capella, pintor il·lustre del municipi desaparegut al 2005, que era el germà petit de Miquel Capella.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari