Montcada celebra un Sant Jordi confinat a casa amb activitats virtuals

Es pot seguir a través d’un programa especial a Instagram Live i el canal Youtube de l’Ajuntament

Els més petit celebren amb il.lusió la Diada des de casa
El veredicte del concurs Guanya't un punt se sabrà a les 12h
Aquest Sant Jordi es viurà des de casa
La Maria Sol, d'11 anys, s'ha muntat la paradeta de Sant Jordi a casa seva

L’Ajuntament i entitats de Montcada i Reixac han enllestit el programa de Sant Jordi 2020, que donada la conjuntura actual, se celebra aquest dijous de forma virtual. Al llarg de tota la jornada, hi haurà activitats vinculades a l’efemèride, per al públic infantil, juvenil i adult, amb tallers de roses, de cuina i d’il·lustració; recomanacions literàries; lectures compartides i entrevistes; entre d’altres.

Una de les activitats més destacades del programa són les converses en directe, conduïdes per les periodistes Laura Grau, Silvia Díaz, de Montcada Comunicació i el Departament de premsa de l'Ajuntament, respectivament, a més d'Anabel Baños i Gisela Ruiz, de les biblioteques de Montcada, mitjançant Instagram Live (@ajmontcada) amb escriptors i escriptores, així com montcadencs que hagin publicat algun llibre recentment.

Les connexions al matí han començat amb l'entrevista al montcadenc Jordi Amenós, que ha publicat dos llibres -'Com és la lluna?' i 'D'on venen les idees'- adreçats a un públic infantil i familiar. Amenós, que té una escola terapèutica a Barcelona, ha comentat que "la ficció és una via de retornar a la part més humana de les persones" i ha defensat la importància de "jugar a fer històries, narrar i fabular com una manera que ens permet expressar el que no sabem o podem manifestar".  El segon convidat del programa ha estat Àlex Mesa, que fa dos anys va presentar la seva novel·la 'Perder el tiempo', una història d'amor entre els tres personatges protagonistes, una parella i el seu gos. Mesa ha reflexionat sobre "la fantasia del control total sobre les nostres vides" i també ha parlat de la importància de l'humor "com una necessitat de l'ésser humà per fer front a les situacions complicades"

També ha parlat en aquesta diada de Sant Jordi el crític i escriptor José Antonio Masoliver, amb una extensa bibliografia. L'autor va presentar el passat mes de novembre el seu últim llibre, 'Desde mi celda', una novel·la autobiogràfica. "No són unes memòries, ja que també hi ha ficció, que és com he viscut la vida. La ficció la pots manipular i canviar i és més fàcil que la vida real", argumenta Masoliver, nebot de l'humanista Juan R. Masoliver, que vivia a Vallençana. L'entrevista a Núria Gago ha tancat el bloc del matí. L'actriu i escriptora ha explicat com està afrontant el confinament i ha parlat d'alguns dels seus projectes professionals com l'enregistrament de la sèrie 'Com si fos ahir'. També ha fet alusió al seu llibre 'Quiéreme mucho', amb el que va guanyar el premi Azorín fa dos anys. Gago ha aprofitat per reivindicar el paper de la gent gran, amb un paper rellevat a la seva novel·la. "Són els protagonistes d'un període molt important de la nostra història i no els hem de relegar a un segon lloc", ha dit.

A la tarda, el convidats seran Antonio Alcántara, Laia Mullor, Jaume Moreno, Adrià Salas, Laura Balcell i Laila E. M. A.

Sant Jordi 2020 tindrà espai per a la literatura feminista, amb lectures compartides i recomanacions de llibres d’aquest àmbit. Per al jovent, hi haurà un escape room i dos tallers, de creació d’un fanzine i de rap. Per a la canalla, hi haurà vídeos amb tallers de manualitats i un en directe, a la tarda, de danses medievals. A més, cap a les 12 h es farà públic el veredicte del concurs de punts de llibre ‘Guanya’t un punt’ 2020, que es coneixerà mitjançant les xarxes socials de l’Ajuntament.

Les entitats del municipi ofereixen també activitats en línia per celebrar l’efemèride. Tallers de roses, de punts de llibre, lectures de la llegenda de Sant Jordi, còmics, narració de contes, entre d’altres, són les propostes de les associacions del municipi.

Per donar vida a la celebració i participar-hi a nivell particular, es proposa a la ciutadania que faci dibuixos de roses i els pengi a les finestres o balcons o bé, munti a casa una parada amb llibres. Qui ho vulgui, pot fer fotografies a les il·lustracions i a les parades casolanes i penjar-les a les xarxes socials el dia 23, amb l’etiqueta #MiRaSantJord

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari