Montcada commemora l’Any Rector de Vallfogona

Josep Pedrals apropa al gran públic la figura del poeta barroc, amb motiu del quart centenari de la seva mort

Josep Pedrals, durant el recital sobre el Rector de Vallfogona
SLC

El poeta i recitador Josep Pedrals (Barcelona, 1979), comissari de l’Any Rector de Vallfogona, va mostrar la magnitud de l’obra de Francesc Vicent Garcia, en una xerrada-recital titulada ‘Suc de garrofes i oli de saüc’, feta ahir la tarda a l’Auditori Municipal.

L’acte s’inclou al cicle Poeticae 2023 i el van organitzar conjuntament la Regidoria de Cultura, el Servei Local de Català i l’Associació Cultural Montcada, afegint-se així a la celebració els 400 anys de la mort d’aquest escriptor barroc, a qui sovint se li atribueixen poemes que no són seus, ja que el seu mite ha anat més enllà que la seva obra pròpiament dita. “Potser en llenguatge actual estaríem parlant d’un influencer de l’època”, va dir Pedrals.

‘Suc de garrofes i oli de saüc’ és el final d’un poema en què el Rector aconsella a una dama l’ús d’aquest ungüent per poder resoldre un problema de les seves parts íntimes. Entre poemes satírics i rialles del públic, una cinquantena de persones van gaudir d’un recital de poemes d’aquest poeta.

El cicle Poeticae clourà el proper 3 de maig amb el lliurament de premis del concurs de poesia escrit per infants Petit Poeticae, al vestíbul del Teatre Municipal. L’acte inclourà l’espectacle poètic familiar ‘Piscina Poesia’ (18h).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari