Montcada fa una reflexió sobre el canvi climàtic en la Setmana de la Ciència

El professor Gúmer Carné apunta la reducció del consum de recursos com a fre al fenòmen

El canvi climàtic no seria tan greu si els recursos naturals fossin escassos i n’haguéssim de sobreviure amb menys. Aquesta és una de les principals conclusions de la xerrada que va oferir ahir el professor Gúmer Carné (a la dreta de la imatge, amb la directora del Museu Municipal, Mercedes Durán) a la Casa de la Vila, en un acte organitzat pel Museu Municipal amb motiu de la dotzena Setmana de la Ciència, a la qual hi va assistir una quarantena de persones.

Carné va explicar que al llarg de la història de la humanitat s’han produït diversos canvis de temperatura del planeta i fins i tot més accentuats que l’actual, però sempre provocats per causes naturals. És ara quan la mà de l’home està incidint en l’augment del clima. Carné considera que les energies renovables no són la solució al canvi de temperatura sinó una revisió del consum dels recursos.

“El factor que més incideix en el canvi climàtic i l’efecte hivernacle és el diòxid de carboni i per això, els administracions i el teixit empresarial han incidit en la reducció del CO2”, va explicar ahir Carné, qui va assegurar també que Espanya “ho tindrà difícil per acomplir el protocol de Kyoto, l’any 2012”. El document fixa que els països membres de la Unió Europea rebaixin un 8% les emissions.

Les conseqüències del canvi climàtic que va apuntar ahir Carné, que és professor de ciències naturals de l’IES Montserrat Miró, podrien el desglaç de zones àrtiques, com Groenlàndia, al 2060, l’alteració d’algunes espècies vegetals, com el bosc del Mediterrani, o l’augment de precipitacions a l’Amèrica del Nord.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari