Montserrat Viaplana explora la força del gest i la taca sobre la tela

La mostra ‘Pintura de sensacions’ es podrà visitar a l’Auditori Municipal fins al 23 de juliol

D'esquerra a dreta, el regidor Òscar Gil, Montserrat Viaplana i Ramon Casalé, durant la inauguració de 'Pintura de sensacions'
Laura Grau
Montserrat Viaplana, davant d'una de les obres que exposa a l'Auditori Municipal

L'artista de La Garriga, Montserrat Viaplana, exposa a l'Auditori Municipal la motra 'Pintura de sensacions', formada per una sèrie d'obres de tècnica mixta "amb un fons obscur que li serveix de suport, on el gest i la taca s'escampen de forma aleatòria per la tela", va explicar el crític d'art Ramon Casalé durant la inauguració, feta ahir la tarda amb la presència d'amics, familiars i el regidor d'Hisenda, Òscar Gil (ICV-EUiA), que va disculpar l'absència de la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez, per motius personals. Casalé va emmarcar l'obra de Viaplana dins de l'expressionisme abstracte, una de les tendències mes representatives de les avantguardes del segle XX, i va destacar la seva gran disposició "per explorar noves vies creatives així com la incorporació de regalims, cercles i també incisions a mode de grattage". 

L'autora, que és membre del Cercle Artístic de Barcelona i de l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, defuig de fer interpretacions de la seva obra i prefereix que sigui l'espectador qui tregui les seves pròpies conclusions. "El mateix quadre pot crear sensacions i emocions diferents en cada persones en funció del seu estat d`ànim i el seu moment vital i això és el m'agrada de l'art", va dir Viaplana, que va començar pintant estil figuratiu com alumna de Ramon Capell per evolucionar ràpidament cap a l'abstracció, territori on es troba més còmode. Li agrada "potinejar" les seves obres, que treballa sobre el cavallet pla i amb grans quantitats de pigment, fent servir pinzells, espàtules i, fins i tot, les mans. Quan comença una tela, mai sap quin serà el resultat final "perquè vaig fent sobre la marxa, sense planificar res", va afegir. La mostra es podrà visitar fins al 23 de juliol.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari