Ocumé presenta a Ripollet el seu espectacle de música a capella amb tons d’humor

L’actuació del grup montcadenc tindrà lloc el 16 de maig, a les 22h, al Teatre Auditori

La formació montcadenca a capella Ocumé actua el 16 de maig al Teatre Auditori de Ripollet (plaça Onze de Setembre), a les 22h, dins la programació de l’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell. El grup presentarà a la localitat veïna el seu espectacle musical, que incorpora novetats després de la marxa, al gener d’enguany, d’una de les seves components.

Format al 1994, Ocumé actualment és la conjunció de sis veus –M. Josep Obis, Robert Gargallo, Francesca Patiño, Xavier Munuera, Daniel Munuera i Alicia Rodríguez– que construeixen ritmes i harmonies tot creant un espectacle ple de música i gotes d’humor. Ocumé no utilitza instruments musicals, sinó únicament els sons produïts per les seves pròpies veus, les quals esdevenen un instrument sorprenentment polifacètic i creatiu. La majoria dels components del grup ha rebut educació musical en diferents àmbits (solfeig, harmonia, tècnica vocal…) i col•labora també amb altres formacions musicals professionals.

El seu repertori inclou versions vocals de clàssics del pop-rock, cantautors, gospel, jazz i la música llatina. Aquesta varietat, i la diversitat dels arranjaments propis que presenten –elements fonamentals en la seva proposta– fan dels seus concerts un espectacle obert a tota mena de públic.

Al llarg dels anys, la banda ha fet concerts a nombrosos clubs, sales de festa, teatres, convencions i festes majors arreu de Catalunya, Andorra, Espanya i Itàlia. Ha fet també intervencions en programes de televisió a TV3 (Les Mil i una, amb Jordi González), TVE (Master Class a Operación triunfo “), BTV (la Tarda, amb Elisenda Roca) i ha participat en actes socials com els Premis Sant Jordi de Cinema, retransmesos per TV2, en dues ocasions.

Al 2000, Ocumé va rebre dos premis honorífics en diferents categories dels premis CARA (Contemporary a Cappella Music Award) que es celebren a San Francisco, USA i els que participen grups a cappella de tot el món.

Ocumé ha produït i editat dos CDs. El primer, anomenat “A capella”, que es va presentar al 1999 en un acte multitudinari a la sala Luz de Gas de Barcelona, i el segon titulat “Aire”, que es va presentar l’estiu del 2007 amb dues actuacions també a la sala Luz de Gas. Ha col·laborat en dos CD’s recopilatoris: “Montcada sona”, amb grups de Montcada i Reixac, i el CD recopilatori dels grups guanyadors dels premis CARA.

Foto: Ocumé

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari