Olga Iranzo relata el seu dia a dia amb fotos fetes amb mòbil i format Polaroid

La mostra ‘Montagnes russes’ es podrà veure a la Casa de la Vila fins al 6 de febrer

Olga Iranzo, col·locant una de les fotografies que integren la mostra 'Montagnes russes'
Laura Grau
Olga Iranzo amb la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez, durant la inauguració de la mostra a la Casa de la Vila

Fins al 6 de febrer es pot visitar a la Casa de la Vila l'exposició 'Montagnes russes', de la fotògrafa montcadenca Olga Iranzo. La mostra està formada per un centenar d’imatges fetes amb el telèfon mòbil i tractades amb una aplicació que imita el format de les càmeres Polaroid. Es tracta d’instantànies que l'artista, veïna de Can Sant Joan, va fer del seu dia a dia durant els últims cinc anys sense cap intenció prèvia i de forma aleatòria. “Em vaig adonar que totes les imatges juntes tenien un cert sentit i que podien llegir-se com un dia­ri personal, un relat d’un tros de vida”, va explicar l’autora, que les ha unit sota el títol de ‘Montagnes russes’ “perquè penso que, de vegades, la vida és com aquesta atracció”. La mostra es va inaugurar ahir la tarda amb la presència d'amics i familiars d'Iranzo, a més de la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez (ICV-EUiA).

Tot i utilitzar el mòbil per a l’exposició, Iranzo és partidària de la càmara reflex, “que et proporciona més eines i possibilitats” i reconeix que ha usat el telèfon per pura comoditat “ja que l’acte fotogràfic en sí és el mateix”. L’autora va fer la seva darrera exposició a Montcada l’any 2009 amb un recull d’obres de la seva trajectòria. Al 2011 va presentar un projecte a l’Acadèmia GrisArt sobre els estigmes socials de l’obessitat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari