Papallones de tot el món, a la Casa de la Vila

La mostra del naturalista Joan Condal inclou una gran diversitat d’exemplars i es pot visitar fins al 28 de maig

La mostra de papallones de Joan Condal va fascinar els infants que la van visitar
Fotos: Laura Grau

Fins al 28 de maig es pot visitar a la Casa de la Vila l’exposició ‘El món de les papallones, una impresionant col·lecció del naturalista Joan Condal creada al llarg de més de 30 anys i formada per 2.500 exemplars de diferents parts del món, destacant la vistositat, el tamany i les tècniques de camuflatge d’algunes espècies amazòniques i asiàtiques. La mostra permet conèixer diferents aspectes com el cicle biològic, la classificació i la cria.

Condal, que va fer una visita guiada a l’exposició, és un expert en la cria de papallones, un procés complex que el col·leccionista i divulgador va decidir emprendre fa anys per reduir la caça d’aquests insectes i alhora poder retornar-los a la natura.

Joan Condal, explicant al públic el procés de cria de les papallones

La mostra també inclou exemplars d’aràcnids i d’insectes com formigues, escarabats i escorpins de diferents parts del món i s’emmarca en el programa commemoratiu de l’Any Internacional de les Papallones que organitzen les biblioteques de Montcada i Reixac. La biblioteca Elisenda acollirà el dijous 25 de maig a les 18h un taller de manualitats titulat “Fem papallones diverses” adreçat a infants a partir de 5 anys. I el dimarts 30, s’ha programat una xerrada sobre els colors de les papallones (18h).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari