Pedro Herrero guanya la IV edició del Concurs Nacional de microrelats El Basar

El relat guanyador, juntament amb altres 31, s’ha publicat al volum ‘Microbis’, que es ven al preu de 10 euros

Pedro Herrero, de Castellar del Vallès, amb el text ‘La Cita’ ha estat el guanyador de la IV edició del Concurs Nacional de microrelats El Basar convocat per Montcada Ràdio amb el patrocini de Lafarge i dotat amb 1.000 euros. El finalista, Santiago Casero, d’Alcázar de San Juan (Ciudad Real), amb el relat ‘Narciso y el tiempo’ ha rebut 450 euros. Ambdós van rebre els premis dissatbe en el decurs d’un sopar literari al restaurant Sant Lluch que va comptar amb l’assistència d’un centenar de persones i va estar presidit per l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC).

El desengany amorós i la desil·lusió són els eixos de la narració guanyadora, una història en què la protagonista prepara amb emoció una cita que finalment no té el resultat esperat. Herrero va dir que això passa sovint a la vida, però va animar els escriptors ha continuar fent narracions.

El text finalista ‘Narciso y el tiempo’, inspirat en el mite de Narcís, el protagonitza un home que es nega a acceptar la decadència física que causa el pas del temps. L’autor, Santiago Casero, es va mostrar molt emocionat en rebre el premi i va aprofitar l’ocasió per felicitar la resta de finalista pel nivell dels seus relats.

El certamen literari organitzat pel l’emissora municipal en el marc del programa radiofònic ‘El basar de la cultura’ –que s’emet cada dijous a un quart de dues del migdia i a un quart de vuit de la tarda– s’està consolidant com un dels més prestigiosos a l’àmbit nacional i fins i tot més enllà. Enguany hi han participat prop d’un miler de textos en català i castellà arribats d’arreu del món, sobretot de Llatinoamèrica, gràcies a la difusió que ha tingut via Internet. El jurat el formen l’escriptora i periodista Sònia Hernández, el també escriptor i crític literari de La Vanguardia, Juan Antonio Masoliver Ródenas i Fernando Valls, catedràtic de literatura espanyola a la UAB. Precisament Valls va destacar en el seu discurs la projecció mundial que té Montcada i Reixac gràcies a aquest premi.

Els quatre textos finalistes del premi El Basar, juntament amb 28 més s’han publicat al volum ‘Microbis’, que es va presentar dissabte públicament i que enguany està il·lustrat amb fotografies del montcadenc Santi Romero. El llibre es ven al preu de 10 euros a Montcada Ràdio (Avinguda de la Unitat, número 6) o per e-mail ([email protected]). També es podrà comprar a la parada que la ràdio tindrà durant la festa de Sant Jordi.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari