‘Quaderns’ homenatja el cantant Ramon Calduch i el cronista local Jacint López

L’Associació Cultural Montcada presenta el número 48 de la seva revista a les portes de Sant Jordi

La presentació del n.48 de 'Quaderns' va anar a càrrec de Francesc López i Antoni Orihuela
Fotos: Laura Grau

A les portes de Sant Jordi, l’ACM ha presentat el número 48 de la seva revista de divulgació històrica que dedica els seus articles principals a dos montcadencs ja desapareguts, el cantant Ramon Calduch (1928-2008) i el cronista local Jacint López (1923-2007).

L’acte es va fer el passat 19 d’abril al local del carrer Major, que va quedar petit per encabir les persones que hi van assistir, entre les quals hi havia familiars dels dos homenatjats. El president de l’ACM, Francesc López, va agrair especialment a la família de Jacint López la donació de 19 volums –un total de 4.000 pàgines manuscrites– sobre la història de Montcada i Reixac des de l’Edat Mitjana fins al segle XX a partir de la recerca que aquest erudit va dur a terme en diferents arxius i biblioteques de Catalunya. “No volem que ni el Jacint López ni la seva feina ingent quedin en l’oblit”, va afegir López.

Familiars de Jacint López, durant l’acte d’homenatge al cronista local i autor de l’article sobre el cantant montcadenc

Amb l’altre article, dedicat a Ramon Calduch, l’ACM vol contribuir a mantenir viva la memòria d’un cantant que va assolir una gran popularitat als anys cinquanta i seixanta, interpretant molts temes en català en un moment en què l’ús de la llengua en l’àmbit musical era escàs. Familiars del cantant van agrair l’interès de l’entitat per recuperar la seva figura i donar-la a conèixer a les noves generacions.

Familiars del cantant Ramon Calduch, amb Francesc López, president de l’ACM i autor de l’article sobre el cantant

Altres articles que inclou la revista fan referència la desapareguda Torre Carbonell; a la representació dels anomenats ‘Autos sacramentales’ i a tres famílies de la burgesia barcelonina que estiuejaven a Montcada. La publicació estarà a la venda a la parada de l’ACM a la Fira de Sant Jordi, aquest dimarts.

Deixa un comentari