Sis autors opten al VIè Premi de Microrelats ‘El Basar’

El volum recopilatori de les millors obres porta per títol ‘Dreceres’ i l’ha il·lustrat el montcadenc Juan Manuel Guisado

Sis autors opten al primer premi del VIè Concurs de Microrelats El Basar –dotat amb 2.000 euros–, el veredicte del qual es farà aquesta nit en el decurs d’un sopar literari que Montcada Comunicació organitza al restaurant Sant Lluc (21h). L’acte també servirà per presentar el volum recopilatori dels textos finalistes i seleccio­nats de l’edició que porta per títol Dreceres il·lustrat pel montcadenc, Juan Manuel Guisado. Les obres finalistes són Reloj de arena, de César Romero (Sevilla); Crits de guix, de Sebastià Munar (Mallorca); El perro antropomorfo, de Patrícia Díaz (Barcelona); Transsubstanciació, de Montse Gallés (Barcelona); El cangrejo, de Mireia Manzano (Barcelona) i El doble, de Juan Fueyo (Houston, Texas).

 

Una de les novetats de la sisena edició del concurs és que una editorial, Debarris, es farà càrrec de la publicació del llibre recopilatori. “Això vol dir que, a partir d’ara, tenim garantida la distribució del volum dintre de la xarxa de llibreries de Catalunya, fet que dóna més projecció a les obres i als autors”, ha explicat el gerent de Montcada Comunicació, Lluís Maldonado. La periodista i escriptora Sònia Hernández, membre del jurat, ha destacat “d’una banda la plena consolidació del premi –com ho demostra la xifra de 1.400 obres presentades– i, de l’altra, la bona salut de què gaudeix el gènere narratiu més breu”. La crítica literària també ha indicat que la vida, la mort, la pèrdua, l’amor i la violència són les temàtiques predominants dels microrelats­ participants. ­Dreceres­ té un preu de 10 euros i també es posarà a la venda a la la Fira del Llibre, el 23 d’abril.

Seccions:

Deixa un comentari