“Sóc un investigador creatiu, que tot ho posa en dubte”

L’editorial Fragmenta presenta a Montcada el llibre ‘Converses amb Josep Rius-Camps’

Rius-Camps, durant la seva intervenció, sota l'atenta mirada de Moreta
Pilar Abián

L’editorial Fragmenta i el seu director, Ignasi Moreta, han fet possible que les experiències vitals d’un dels ciutadans il·lustres de Montcada i Reixac surtin a la llum gràcies al volum ‘Converses amb Rius-Camps’, que ahir va ser presentat a l’Auditori Municipal en un acte organitzat per l’Ajuntament. Conegut com a rector de l’església de Reixac, al costat de la qual resideix des de fa 38 anys, Josep Rius-Camps és professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya i gaudeix de prestigi internacional. Autor de nombrosos estudis sobre patrística, al 2009 va fer possible, juntament amb la lingüista bíblica anglesa Jenny Read-Heimerdinger, la primera edició conjunta (en grec i català) dels escrits de Lluc: ‘Demostració a Teòfil. Evangeli i Fets dels Apòstols segons el Còdex Beza’. Fruit d’aquest treball, Rius-Camps considera que les bíblies modernes s’haurien de basar en aquests textos, més antics i fidels que no pas el Còdex Vaticà.

Malgrat la complexitat de les seves investigacions, el llibre editat per Fragmenta en format entrevista permet acostar al lector d’una manera amena les principals conclusions dels estudis de Rius-Camps sobre Lluc i Ignasi d’Antioquia i també descobrir els aspectes més rellevants de la biografia del teòleg, format a Alemanya i a Roma. La seva passió per la recerca i l’estudi i el seu afany per descobrir coses noves són els trets que el caracteritzen i el singularitzen. “Jo critico dels meus col·legues la manca de creativitat; ho poso tot en dubte i per això he arribat a conclusions diferents a les que ha arribat la majoria”, reconeixia ahir durant la presentació del llibre, en què va estar acompanyat per Moreta. “Josep Rius-Camps és un erudit que es distingeix per la seva brillantor intel·lectual, per una gran set de recerca i, sobretot, per la vocació de comunicar”, va dir l’editor.

Rius-Camps també va rebre les lloances de l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), encarregada de presentar l’acte, i de la presidenta de la Fundació Cultural, Núria Cervera, qui va fer la cloenda.

Seccions:

Deixa un comentari