Tarda de luxe a l’Església de Santa Engràcia. Crònica d’Andreu Fàbregas

Les corals del Turó i Erkudengo Ama, de Navarra, protagonizen un recital d’extrema qualitat

El passat dissabte 15 de Juny es va celebrar a l’església de Santa Engràcia el tradicional concert de final de curs de la Coral Mare de Deu del Turó, i on tots els que  hi érem varem gaudir  d’una tarda i d’uns moments del tot inoblidables.Conjuntament en aquesta edició va participar la Coral Navarresa Erkudengo Ama, de Altàsua. Els primers en actuar van estar el Montcadencs en una formació a quartet on els components van cantar el clàssic espiritual anònim d’origen afro-americà Deep River i una simpàtica versió del bolero Piel Canela que va immortalitzar el cantant d’origen portoriqueny Bobby Capó. Tot seguit la coral al complert va interpretar la resta del concert, on entre d’altres, varem gaudir d’una esplèndida versió del  Amazing Grace, que es un espiritual basat en un escrit del mossèn britànic del segle XVIII John Newton. També van brillar amb llum pròpia un parell de temes tradicionals bascos Aldakepo i Nerea Zango, plens de rics matisos i diferents sonoritats folklòriques.

Per ultim voldria esmentar els populars Edelweiss (R.Rodgers-O.Hammerstein II) del musical The Sound of Music i el Mbube cançó tradicional africana i mes coneguda com The Lion Sleeps Tonight que van popularitzar el grup The Tokens a principis dels 60. La gent assistent es va posar en peus en mes d’una ocasió i van rebre les bones vibracions que desprenia la formació magníficament conduïda per Paloma Báscones, que tot i tenir menys veus masculines,tots plegats  resolien tot l’espectre sonor de manera fenomenal. La seva actuació va estar plural i emotiva destacant en tot moment per l’alternança en els diferents registres d’una formació molt ben compensada.

En la segona part la coral convidada, Erkudengo Ama, va continuar engalanant aquesta peculiar tarda farcida de grans veus i de grans músiques. Amb una preciosa introducció dedicada a la música catalana, la formació dirigida per Imma Arroyo va recòrrer diversos contextos musicals, i en tots i cadascun d’ells, van estar a un nivell musical encomiable.

Adios, Oi Ama Euskal Herri, Ama Birjiña i Lua-Lua van ser les propostes tradicionals del país Basc, i on sobretot, cal destacar en l’ultima esmentada, Lua Lua, la intervenció d’una jove solista de fraseig i tonalitat  exquisida que va posar el públic dempeus per segon cop al llarg de la tarda. Swing Low, Sweet Chariot tradicional escrita per Wallis Willis al voltants del 1850 i Soon ah will be done  del músic afro-americà W.L Dawson van ser les propostes més negres i “gospelianes” i que van sonar  com autèntics himnes baptistes, amb un desplegament vocal que transmetia plenitud i feia conviure la tranquil·litat i la voluptuositat sonora amb naturalitat i deixant respirar la música.

Al marge de tots aquest temes, ens en van oferir cinc més on va destacar una versió de la cantant canària Rosana sobre el seu tema Si tu no estas aquí, que va sorprendre pel seu arranjament sobre les veus baixes de la coral en staccato, detall que transmetia un elegant suspens líric en la introducció i era executat amb una fina i delicada elegància. Així va transcòrrer una gran tarda musical on la Coral de Montcada i els amics navarresos ens regalaven art a dojo. La nostra coral se sentia feliç i entregada, mostrant la cara afable i sincera d’uns amics que dia a dia creixen musicalment i s’involucren sota la direcció d’una jove directora que li dona una empremta molt singular, ni millor ni pitjor , però si amb molta personalitat, que a la fi es el que conta si vols evolucionar.

Per ultim crec que es just ressaltar i agrair la assistència de la nostra alcaldessa Maria Elena Pérez, del regidor de cultura Daniel Moly Fernández i de la presidenta de l’àrea social Ana Maria Rivas Valverde i espero que entre tots puguin donar-li als nostres cantants una major difusió i presència dins l’ambient lúdic i cultural del nostre poble.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari