Tea345 apropa al gran públic la realitat de les persones amb trastorn de l’espectre autista

A ‘El curiós incident del gos a mitjanit’, destaca la feina interpretativa de l’actor Gerard Vives, que encarna un jove amb la síndrome d’Asperger

Una escena de 'El curiós incident del gos a mitjanit', de Tea345
Pere de Lamo/Arxiu
Escena del darrer muntatge de Tea345
El director Albert Arévalo, saludant al públic al final de l'obra, acompanyat dels actors i l'equip tècnic

L’estrena del darrer espectacle del grup Tea345, ‘El curiós incident del gos a mitjanit’ , va omplir el Teatre Municipal el passat 20 de novembre. L’obra, una adaptació teatral de la novel·la homònima del britànic Mark Haddon, va arrencar forts aplaudiments entre el públic, especialment pel treball interpretatiu de l’actor protagonista, Gerard Vives, que encarna de forma magistral un jove afectat per la síndrome d’Asperger.

Creació del personatge

L’obra, amb una durada de dues hores, aconsegueix apropar al gran públic la realitat de les persones amb aquest trastorn de l’espectre autista (TEA), que tenen dificultats per comunicar-se amb els altres i interpretar correctament la informació que els hi arriba de l’exterior.  Per preparar-se el paper, Vives va fer estades al Centre d’Atenció Integral per a la Diversitat Funcional (CAID) –que gestiona la Fundació Adimir a Terra Nostra. 

A diferència de muntatges anteriors de Tea345, on l’escenografia era molt realista i detallada, en aquesta ocasió el director ha apostat per un escenari amb pocs elements, que es transforma en diferents espais mitjançant la combinació d’efectes visuals, projeccions i una il·luminació canviant. La intenció de la companyia, vinculada a La Unió, es tornar a representar l’espectacle al mes de maig, coincidint amb la Festa Major de Mas Rampinyo.

Deixa un comentari