Tot recordant Joan Capella, entre amics i copes de vi

La inauguració de ‘Racons d’enyor’ es converteix en un emotiu acte de record de la figura de l’artista, autor dels dibuixos del llibre de poemes d’Elisa Riera

Elisa Riera, durant els parlaments, acompanyada de l'alcaldessa i el regidor de Cultura i Patrimoni
Laura Grau
L'Espingari va avançar un tema del seu nou disc i va tocar l'havanera que Elisa Riera va escriure per al grup

La inauguració de l'exposició 'Racons d'enyor', ahir la tarda al Kursaal, es va convertir en un emotiu acte de record de l'artista Joan Capella (Montcada i Reixac, 1927-2005), autor dels dibuixos que il·lustren els poemes que Elisa Riera va publicar al 1989 en un llibre totalment artesanal, que els propis artistes van editar i regalar a amics i familiars. Dibuixos i poemes conformen la mostra que s'exposa per primera vegada a Montcada, després que s'inaugurés al centre Ca Revolta de València el passat mes de maig, en el marc de les activitats que promou la Fundació Joan Capella per divulgar l'obra de l'artista montcadenc.

La inauguració de la mostra va tenir un caràcter especial, ja que la sala Sebastià Heredia es va transformar en una acollidora sala de bar amb taules i cadires, on els assistents –prop de 80 persones– van poder prendre una copa de vi i seguir el desenvolupament de l'acte. Una Elisa Riera eufòrica i emocionada va explicar la gestació del llibre ara fa 25 anys, destacant el perfil humà del pintor: "El Joan sempre em deia que escrivís coses sobre Montcada i va ser gràcies a la seva insistència que vaig publicar els meus primers poemes". L'escriptora va recitar un dels poemes més representatius d'aquesta fructífera col·laboració artística, l'última estrofa del qual resumeix la filosofia d'aquest tàndem creatiu: "Guarda'm una cadira buida, Joan/ que mentre tu poses colors / jo descabdellaré paraules". L'alcaldessa, María Elena Pérez, i el regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly, van mostrar la seva satisfacció perquè aquesta mostra s'exposi a Montcada després de ser vista en primer lloc a València i van dedicar paraules d'elogi als dos artistes, "exponents de la riquesa creativa i cultural que té el nostre municipi", va dir Moly.

L'acte també va comptar amb un recital de poemes del llibre a càrrec de dos membres de l'Aula de Teatre de Montcada i Reixac, María Sánchez i Ramon Bueno, i l'actuació del grup L'Espingari, que va tocar l'havanera que va escriure Elisa Riera per al grup –premiada al concurs Vila de Sant Pol l'estiu passat– i un bolero que forma part del seu nou disc 'Sons de mar' –que serà presentat a l'Auditori Municipal l'11 d'abril.

 

Seccions:

Deixa un comentari