Tresserras lloa el treball de La Unió per mantenir la participació de la societat civil en la cultura

El conseller de Cultura va inaugurar dimecres les obres de remodelació de l’emblemàtic edifici de Mas Rampinyo

El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras (Esquerra), va manifestar dimecres a Montcada que l’entitat La Unió de Mas Rampinyo “és un exemple de constància i dedicació per fomentar la cultura popular catalana” i que és hereva de l’esperit de la classe treballadora catalana que es va aplegar anys enrera per donar participació a la societat civil. Així es va expressar el titular de Cultura de la Generalitat durant la inauguració de la rehabilitació de l’edifici de La Unió, l’acte amb el qual dimecres es donava el tret de sortida a la Festa Major de Mas Rampinyo, que s’allargarà fins diumenge.

Abans d’anar a La Unió, Tresserras va visitar l’Ajuntament, on hi va signar al Llibre d’Honor, i també va conèixer en primera personal els treballs de construcció de la futura biblioteca, al Pla d’en Coll (a la imatge). El conseller va estar acompanyat per una delegació municipal encapçalada per l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC). L’alcalde també va explicar al conseller altres projectes culturals com la proposta de convertir l’Auditori en un Centre d’Art quan obri el nou teatre i el Pla director del Museu Municipal.

Al discurs d’inauguració de les festes, Tresserras va vincular l’esforç que han fet els membres de l’entitat per rehabilitar l’edifici emblemàtic de l’avinguda Catalunya amb la commemoració de l’1 de maig, dia dels treballadors, destacant la feina que han fet els mateixos integrants de La Unió a fer possible la remodelació de les obres.

El conseller va encoratjar l’entitat a continuar amb aquesta filosofia i va destacar que la feina de la Generalitat és “donar suport a entitats que contribueixen a mantenir la participació de la societat civil”. Tresserras va dir que per garantir la permanència de la cultura popular catalana el que ara cal és fer l’esforç de combinar el llegat tradicional amb les inquietuds de la gent jove i del col·lectiu de persones que està arribant a hores d’ara a Catalunya.

L’edifici de La Unió, que data de final del segle XIX, s’ha adaptat a les normatives de seguretat i d’accessibilitat, instal·lat un ascensor, adaptant els banys, renovant l’escenari i col·locant cortines antiincendis. Les obres han comptat amb la subvenció de la Generalitat –de 90.000 euros– i l’Ajuntament va col·laborar amb 50.000 euros per a la primera fase de rehabilitació de l’edifici, que va consistir en la millora de la teulada. En aquest sentit, l’alcalde va destacar que el Consistori ha fet una aposta important en la rehabilitació d’aquest edifici emblemàtic.

El president de La Unió, Pere Arévalo, va agrair a l’Ajuntament i la Generalitat el suport que han donat a l’entitat per tirar endavant la remodelació de la seu de l’entitat i també per continuar organitzant la Festa Major del barri. Arévalo va dir als assistents que La Unió intentarà incorporar novetats i millores al programa de festes. L’acte d’inauguració de les obres de rehabilitació de La Unió va ser molt emotiu perquè a l’escenari, on es feien els discursos, no només hi van pujar les autoritats i el president de la Junta sinó representants de totes les persones que han fet possible la millora de l’edifici, com els arquitectes i altres persones que han intervingut en l’obra.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari