Un concert-espectacle recorda el músic francès Erik Satie

L’actuació tindrà lloc dissabte a les 22h a l’Auditori Municipal

Gymnopedias és una de les peces més coneguda del músic francès Erik Satie. La va escriure pensant en les danses que feien els nois i adolescents d’Esparta per retre homenatge als seus Déus en el període greg. Aquesta serà una de les peces musicals que tocarà Quim Lecina i el seu quartet de violoncels dissabte a l’auditori municipal.
Em dic Erik Satie, com tothom és el títol del concert espectacle, que copsa l’esperit i la curiosa personalitat del compositor i pianista francès Erik, a través del seu llegat musical i dels seus escrits, passats pel sedàs del cabaret parisenc. La tria musical comprèn els tres estils del compositor: el místic, l’humorístic i l’acadèmic, i està especialment arranjada per un conjunt instrumental de violoncels.
Tot i ser un músic reconegut en la història de la música, Satie es guanyava la vida tocant el piano al conegut cabaret Le Chat Noir de París a principi del segle XX. Erik Satie era un personatge molt popular de la bohèmia parisina, una mica excèntric i amb un gran sentit de l’humor, en la línia de Grouxo Marx i Woody Allen. Lecina ha recollit alguns dels millors textos que va publicar en revistes de l’època per donar un fil argumental a l’espectacle.
El concert-espectacle d’Erik Satie tindrà lloc dissabte a les 10 de la nit a l’Auditori. L’entrada costa 6 euros. Si hi voleu anar, tenim entrades 2×1 per aquest espectacle que podeu passar a recollir per montcada ràdio, a l’avinguda de la Unitat, 6.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari