Un joc interactiu per descobrir la Casa de les Aigües

‘Bel i les peces de la revolució industrial’ és una proposta de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya

Les dues bessones que ajuden la Bel, el personatge central del joc interactiu sobre la Revolució Industrial a Catalunya.

La Casa de les Aigües de Montcada i Reixac és un dels equipaments associats al nou joc interactiu creat per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) per divulgar els espais del patrimoni industrial català. L’aplicació, disponible per a Android i IOS, s’anomena ‘Bel i les peces de la revolució industrial’ i s’adreça al públic familiar amb l’objectiu de posar en relleu les persones, indústries, descobriments i episodis clau de la Revolució Industrial.

‘Bel i les peces de la revolució industrial’ i s’adreça al públic familiar amb l’objectiu de posar en relleu els episodis clau de la Revolució Industrial

La Bel és el personatge que protagonitza el joc, una viatgera que navega pel temps i viu episodis trepidants de la nostra història. En un dels seus viatges, el rellotge de la Revolució Industrial s’esmicola i les diferents peces s’escampen per tot arreu. L’objectiu del joc és recuperar aquestes peces i reconstruir el rellotge abans que l’efecte de les desaparicions ja no tingui solució.

Les protagonistes del joc estan inspirades en les germanes Planas, filles de l’últim dels maquinistes de la central, que hi van viure del 1950 al 1985

En el cas de Montcada i Reixac, dos personatges, les bessones, ajuden la Bel a resoldre els reptes d’observació i deducció relacionats amb la Casa de les Aigües. Aquestes dues nenes estan inspirades en les germanes Planas, filles de l’últim dels maquinistes de la central, que van viure en aquest equipament del 1950 al 1985. Les persones que visitin la Casa de les Aigües i resolguin els reptes allà mateix, rebran un obsequi, que obtindran mostrant la consecució de la peça a la recepció del recinte.

Aquest diumenge, 21 de maig, hi ha una nova oportunitat per aconseguir aquest repte. La Casa de les Aigües acollirà la visita teatralitzada ‘Els pous de Montcada’ (12 h). La sessió es fa amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebra aquest dijous, 18 de maig. L’activitat és gratuïta i cal inscripció prèvia per participar-hi ([email protected]; 610 144 499).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari