Un total de 25 voluntaris participen a la campanya d’excavacions 2015

El poblat ibèric de la Serralada de Marina ha estat fotografiat per primera vegada des del cel per un drone, fet que ha permès obtenir imatges inèdites

L'equip d'arqueòlegs i estudiants voluntaris que participen en les excavacions
Museu Municipal

Un total de 25 persones, la majoria alumnes i exalumnes de l’Institut Montserrat Miró i també estudiants d’arqueo­logia de la Universitat de Barcelona (UB), participen en la quinzena campanya d’excavacions al jaciment ibèric de Les Maleses que organitza el Museu Municipal. Enguany, la intervenció s’ha centrat en unir la zona excavada als anys vuitanta amb la que s’ha treballat en les últimes campanyes, on es va localitzar un recinte d’activitats rituals. Donada la gran extensió de terreny a netejar i desbrossar, un total de 110 m2, no ha estat fins al dia 14 que els voluntaris han arribat als nivells arqueològics. 

Una de les directores de la campanya, Mercedes Duran, ha assenyalat que s’ha trobat abundant material ceràmic i que s’ha documentat part del mur exterior de la vessant de Sant Fost, “però, de moment, no podem avançar cap nova conclusió”. Una de les novetats tecnològiques que s’ha incorporat a la campanya és la fotografia aèria del poblat per mitjà de drones (aparells aeris no tripulats), que han permès obtenir imatges inè­dites. El Museu Municipal presentarà al febrer els resultats de l’actuació, que ha comptat amb el suport econòmic del Consorci de la Serralada de Marina, els ajuntaments de Montcada i Sant Fost de Campcentelles i el CASB (Consortium for Advanced Studies in Barcelona).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari