Una col·lecció de fotos inèdites de l’arxiu Matllo-Aguilar il·lustra el calendari de 2008

L’Ajuntament també ha presentat la tradicional Guia Agenda i la novetat d’un directori de serveis

Imatges de la localitat a mitjan del segle XX captades pel fotògraf Joan Aguilar, ja desaparegut, són les que il·lustren el calendari municipal 2008 que ahir es va presentar oficialment a l’Auditori, juntament amb la Guia-Agenda 2008 i un directori de serveis que l’Ajuntament ha fet per primer cop. En total s’han editat 2.500 exemplars del calendari que han estat sufragats amb el patrocini d’empreses locals i que es distribuiran a partir d’avui a l’Ajuntament, la Casa de la Vila, Montcada Aqua i l’Auditori.

Les fotos que il·lustren el calendari 2008 són inèdites i pertanyen a l’arxiu fotogràfic Matllo-Aguilar que va ser cedit per la família a l’Ajuntament l’any 2006. El nebot del fotògraf, Joan Matllo, va assistir ahir a l’acte de presentació del calendari i va manifestar la seva satisfacció per la qualitat de l’almenac on es veuen diferents racons del municipi captats a mitjan del segle passat. Aguilar veu bé que l’obra del seu oncle formi part de l’arxiu de la ciutat.

L’Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac està sent l’encarregada de digitalitzar les imatges i els negatius cedits per la família de Matllo Aguilar a l’Ajuntament i que són prop de 10.000. Un dels encarregats de fer aquesta tasca, el fotògraf Òscar Barcons, ha explicat que Aguilar era un home molt metòdic i que la feina està sent molt laboriosa.

El calendari municipal 2008, que es va presentar aquest dimarts oficialment a l’Auditori, juntament amb la Guia-Agenda 2008 i un directori de serveis es distribuiran a partir de dimecres a l’Ajuntament, la Casa de la Vila, Montcada Aqua i l’Auditori.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari