Una desena de carruatges i una cinquantena de cavalls recorren el centre i Mas Rampinyo

La benedicció a càrrec del mossèn de Santa Engràcia no s’ha pogut fer a causa de la coincidència amb les Comunions

Un dels carruatges més impressionants de la passada
Meritxell Trinidad
Els Castellers han actuat al costat de la plaça de l'Església
Antoni Trias, durant el seu discurs, acompanyat de l'alcaldessa María Elena Pérez, la seva dona i el regidora de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly
El mossèn Jaume Casas, ocupat amb les Comunions, ha sortit de l'Església a les 14h per beneir les mascotes dels veïns que esperaven

El bon temps i l'elevada participació de carros i cavalls ha marcat la darrera edició de la Festa dels Tres Tombs en honor a Sant Antoni, patró dels animals, que s'ha celebrat aquest matí després que el 30 de març s'anul·lés a causa de la pluja. Una desena de carruatges i una cinquantena de cavalls s'han trobat a partir de les 10h al camí de la Font Freda, davant del pavelló Miquel Poblet, on s'ha fet el lliurament de la placa ‘El darrer carreter 2013’, distinció que ha recaigut en el montcadenc Antoni Trias i que ha estat lliurada per l'alcaldessa María Elena Pérez i el regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly. Trias ha lamentat en el seu discurs "que l'ofici de la pagesia s'estigui perdent davant de la pressió de les grans empreses d'alimentació" i ha defensat el dret a decidir del poble de Catalunya, vinculant la tradició pagesa amb les arrels i la terra.

La passada ha arrencat més tard del previst en direcció a Mas Rampinyo i, després de recòrrer els principals carrers, ha tornat cap al centre pel pont de La Salle i el carrer Major. La coincidència de la festa amb la celebració de les Comunions a l'Església de Santa Engràcia ha fet impossible que el mossèn Jaume Casas beneís els cavalls participants a la desfilada. Cap a les 14h, el capellà ha sortit de l'Església per beneir les mascotes dels veïns que encara esperaven, la majoria amb gossos. La festa ha finalitzat amb el lliurament d’obsequis als participants.

Entitats com l’Abi, La Unió i les associacions de veïns­ de Montcada centre i de la Font Pudenta-Muntanyeta han col·laborat en l’organització de la festa, que coordina per segon any consecutiu la Regidoria de Cultura i Patrimoni després de la desaparició de l’Agrupació dels Tres Tombs. També han participat per primera vegada i amb un carretó propi els Castellers de Montcada i Reixac, que han aixecat alguns castells a la plaça de l'Església.

Seccions:

Deixa un comentari